Luftig kage med chokoladefrosting – Opskrift på den lækreste luftige kage med chokoladefrosting af mælkechokolade. Denne kage er så nem at bage og er en virkelig lækker enkel kage. Kagen består af en luftig vaniljekage som toppes med en dejlig blød og lækker frosting med mælkechokolade. Frostingen kan sagtens laves med mørk chokolade i stedet for mælkechokolade.
Denne kage er en super god bradepandekage, som er perfekt at servere til fødselsdag, til brunchbordet, til picnic eller eftermiddagskaffen. Den kan med fordel bages dagen inden, den skal serveres, så den rigtig kan stå og bliver lækker på køl. Kagen kan også sagtens fryses.
Prøv også nogle af mine andre opskrifter på bradepandekager: Svampet chokoladekage, græskagerkage, kanelkage eller banankage. Rigtig god fornøjelse!
Luftig kage med chokoladefrosting
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Beklæd en form på ca. 30 x 40 cm med bagepapir.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en røreskål til en røremaskine. Brug gerne k-spaden til røremaskinen. Kom hele æg og æggeblommer i en skål. Hæld et æg i smørblandingen ad gangen imens der piskes. Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål. Hæld skiftevis melblandingen og mælk i røreskålen imens der piskes ved lav hastighed. Pisk godt så dejen er uden klumper. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ca.20-25 min. Lad kagen afkøle.
Frosting
Smelt chokoladen og lad den afkøle.
Pisk smør luftigt. Tilsæt flormelis og kakao og pisk det godt sammen. Tilsæt den afkølede chokolade og fløden skiftevis imens der piskes.
Smør frostingen på kagen og stil den på køl til frostingen har sat sig. Server kagen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Tror du man kan sprøjte toppingen på??? Eller er den mon for Lind til det???
Ja, det kan man sagtens 🙂
Skal man bruge 4 hele æg og 2 æggeblommer til kagen
Ja, lige præcis som der står i opskriften 🙂
Kan den laves så den bliver højere, tænker på at lave talkage ud af den, og skære den igennem og sprøjte fyld i
Ja, brug en mindre form og bag kagen lidt længere tid 🙂