Laksetatar - Laksetatar med avocado og ponzu - perfekt forret

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Laksetatar

Laksetatar – Opskrift på nem og lækker hjemmelavet laksetatar med æble, agurk, avocado, ponzu og sesamolie. Denne laksetatar er super smagfuld og meget nem at lave. Laksetataren består af rå laks i tern, agurketern, æbletern, avocadotern, forårsløg, ponzu, soya, sesamolie og sesamfrø. Laksetatar er perfekt som forret til f.eks. nytår eller påske. Server f.eks. lækkert ciabatta flute til tataren.

Jeg har også en opskrift på en anden variant af laksetatar, hvor den er mere cremet og vendt med bl.a. creme fraiche, sennep og dild.

Ponzu er en japansk soya med citrussmag, som kan købes i asiatiske supermarkeder. Jeg blander ponzu med almindelig soya og sesamolie og det passer perfekt med den rå laks.

Valg af laks

Jeg bruger laks fra mærket Frøya, der hedder “back tenerloin”, som kan købes i f.eks. Meny og på Nemlig.com. Laksen kan spises rå og den er perfekt til tatar, sashimi eller sushi-retter. Laksen smelter nærmest på tungen og har den lækreste smag og konsistens. Du kan dog sagtens bruge almindelig laks af sushikvalitet, det skal bare have været frosset ned i min. 24 timer. Spørg gerne hos din fiskehandler, hvis du er i tvivl. Når du bruger frossen laks, så skal det tø langsomt op i køleskabet, før du skærer laksen i små tern.

Prøv også min opskrift på lakse sashimi med ponzu. Rigtig god fornøjelse!

Laksetatar

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom laksetern, agurketern, æbletern, avocadotern og forårsløg i skiver i en skål. Tilsæt limesaften, ponzu, soya, sesamolie og sesamfrø. Vend det hele godt sammen. Stil det på køl i 1 time.

Ved servering sættes en lille rund form på 7 cm i diameter, penslet med lidt sesamolie på indersiden, i midten af en lille tallerken. Fyld formen med laksetataren og pres det godt ned i formen. Løft formen forsigtigt, så tataren “står selv”. Gør det samme på de 3 andre tallerkener. Drys evt. med ekstra sesam og pynt med koriander. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar