Laksetatar med avocado og æble - Opskrift på laksetatar - perfekt til forret
Opskrifter Livsstil Shop

Laksetatar med avocado og æble

Laksetatar med avocado og æble – Opskrift på nem og lækker laksetatar som er perfekt at servere til forret. Denne laksetatar med avocado og æble er så god og en dejlig måde at starte en middag på. Normalt laves tatar af råt kød eller fisk, men jeg har lavet denne med et stykke norsk røget laks, som ikke er varmrøget og ikke er i skiver. Det er et helt reelt stykke laks, som man så selv kan skære i tynde skiver eller i tern. De fleste velassorterede supermarkeder sælger sådan et stykke laks især op til nytår.

Denne forret er ganske enkel, velsmagende, nem og hurtig at lave. Æbletern og avocadotern vendes med citronsaft, hvor der tilsættes laks skåret i tern og frisk dild. Herefter vendes der en dressing med sennep i. Laksetataren anrettes på tallerkner, hvor den formes i en rund udstikker. Herefter pyntes tataren med frisk dild og sprøde brødchips. Prøv også med rugbrødschips.

Sprøde brødchips

Skær 8 tynde skiver af et flute eller ciabattabrød. Læg dem på en rist og bag dem i ovnen ved 200 C varmluft i ca. 6-8 min. De skal være helt sprøde og mørkebrune. Lad dem afkøle på en rist og så er de klar til brug.

Forretten kan enten laves klar på selve dagen eller dagen inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Forret til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Laksetatar med avocado og æble

1 avocado, skåret i små tern

1/2 æble, skåret i små tern

Saften af 1/2 citron

200 g laksestykke, ferskrøget (ikke varmrøget), skåret i små tern

1 lille bundt frisk dild, finthakket

2 store spsk. creme fraiche 18 %

1 lille tsk. salt

Peber

1 lille tsk. sød sennep

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Laksetatar med avocado og æble

Bland avocado tern og æble tern i en skål med citronsaft.

Tilsæt laksen i tern og hakket dild.

Bland creme fraiche, salt, sennep og peber i en anden skål og vend det forsigtigt i skålen med laks. Her kan du enten sætte laksetataren på køl eller lave den med det samme. Find 4 tallerkner, som forretten skal anrettes på. Smør en rund udstikker med olivenolie indeni. Placer den runde udstikker på en tallerken og fyld så udstikkeren op med laksetatar og pres det lidt ned. Fjern forsigtigt udstikkeren og gentag dette på de resterende tallerkner. Pynt med frisk dild og sprøde brødchips. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.