Lakridskarameller – Opskrift på lækre flødekarameller med lakridspulver og lakridsbolcher. Disse karameller smager så skønt og konsistensen er så lækker og chewy. Det tager lidt tid at koge massen ind til karamel, men det er alt ventetiden værd. I opskriften har jeg skrevet, at det ca. tager en time for massen at blive til en tyk og gylden karamel, men måske tager det kortere eller længere tid hos dig – det er meget forskelligt.
Jeg har her brugt lakridspulver samt hakkede lakridsbolcher (jeg har brugt Tyrkisk Peber) til karamelmassen. Karamelmassen kan skæres ud i firkanter eller skæres i ud til aflange karameller, som snoes. Man kan pakke karamellerne ind i mellemlægspapir eller bagepapir og så kan de nemlig foræres væk pakket fint ind i cellofan eller i et fint glas. Prøv også disse flødekarameller med salt, chokoladekarameller eller disse med pistacienødder. Rigtig god fornøjelse!
Lakridskarameller
Ingredienser
Lakridskarameller (ca. 30 stk)Fremgangsmåde
Lakridskarameller
Kom ingredienserne i en stor tykbundet gryde. Skru op på middelvarme og når massen koger skrues der lidt ned. Lad massen stå at koge (rør godt i gryden undervejs og hold godt øje med at massen ikke flyder over) og boble i en times tid indtil den bliver gylden og tyk og slipper bunden, når du rører med en grydeske. Rør hakket lakridsbolcher i karamellen. Beklæd en brødform på 10 x 20 cm med bagepapir og hæld karamellen heri. Drys med flage salt og evt. ekstra lakridsbolcher og stil karamellen på køl i ca. 3 timer, men gerne til dagen efter. Skær karamellen ud i passende stykker og pak dem evt. ind i fint papir. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar