Kyllingewok – Opskrift på lækker asiatisk kyllingewok-ret med cashewnødder, kylling og grøntsager i smagfuld sauce serveret med ris. Denne asiatiske ret er inspireret af den ret der hedder Cashew Chicken, som er kylling i en lækker sauce med cashewnødder og peberfrugt. Denne ret er nok mere en kyllingewok-ret. Her har jeg lavet retten med ekstra grøntsager og så er den uden chili. Grøntsagerne er grøn peberfrugt, rød peberfrugt, squash og broccoli. Saucen som hældes udover består bl.a. soya, fiskesauce, lime, brun farin og hvidløg. Det hele vendes sammen med kylling og cashewnødder. Det er en dejlig smagfuld ret, som jeg serverer med kogte ris til, men man kan også sagtens servere retten med nudler.
Det særlige ved denne ret er, at kyllingen vendes i majsstivelse eller hvedemel. Herefter steges kyllingen med majsstivelsen og den bliver dermed super mør og lækker. Det er en super god ret at lave i hverdagene, da den er nem og så kan man jo bruge de grøntsager som man nu har liggende i grøntskuffen. Selve retten kan sagtens fryses ned og tøes op på dage, hvor der ikke er tid til at stå og lave en hel ret fra bunden. Prøv også min opskrift på hoisin nudler med grøntsager og spejlæg. Rigtig god fornøjelse!
Kyllingewok
Ingredienser
SauceFremgangsmåde
Sauce
Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål og stil den til side.
Kyllingewok
Rist cashewnødderne på en tør pande til de tager farve.
Bland kyllingen i majsstivelse og salt.
Steg kyllingen på en pande, men gerne en wok-pande, til den er gennemstegt. Hæld kyllingen over på en tallerken og steg så løg, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, squash og broccoli til det “falder sammen”. Tilsæt saucen, den stegte kylling og cashewnødderne. Lad det simre i 5 min.
Server retten med ris og lime i både. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar