Kylling i karry med kokosmælk - Den bedste kylling i karry opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kylling i karry

Opskrift på den lækreste kylling i karry med kokosmælk . Denne kylling i karrysauce er så dejlig cremet og fyldt med god smag. Kylling i karry er sådan en nem og god hverdagsret især i børnefamilier. Min mor har i hvert fald tit serveret det mange gange i min familie. Der er mange måder at lave det på, men denne er min favorit.

Jeg laver kylling i karry ved at stege kylling, skåret i tern, i smør og olie. Herefter svitses revet løg, revet æble og karry på panden. Der tilsættes madlavningsfløde og den fede del fra kokosmælk, som giver den dejligste sauce. Jeg smager saucen til med hønsebouillon og soya, så pas endelig på med også at komme salt i, da saucen ellers bliver for salt. 

Server gerne opskriften med hvidløgsris, det smager så lækkert. Hvidløgsris er ret simpel at lave. Du tager en gryde, hvori du steger lidt hvidløg i olie. Herefter koger du risene  direkte i gryden. På den måde får risen en skøn smag af hvidløg, der passer perfekt til retten.  

Kylling i karry med grøntsager

Det er en utrolig simpel og nem ret, som man kan variere i det uendelige med stærkere karry, friskrevet ingefær eller gurkemeje. Jeg har som udgangspunkt ikke tilsat en helt masse grøntsager på nær æble, som jeg synes giver en skøn smag. 

Du kan dog sagtens tilsætte grøntsager som eksempelvis revet gulerod, squash, peberfrugt i tern eller porre i skiver. Det kan også være lige, hvad du end har liggende i køkkenet. Kylling i karry med grøntsager er faktisk en god måde at få lidt skjulte grøntsager på, da det hele bliver skjult lidt i den cremede sauce. Så tænker man mindre over, at man spiser dem, synes jeg.

Kylling i karry med kokosmælk og fløde

Det er sådan en rigtig cremet ret, og det er især saucen, der er med til at gøre den cremet. Jeg kan se, at nogen vælger udelukkende at bruge kokosmælk eller fløde i saucen. Selv bruger jeg en kombination. Rent faktisk bruger jeg kun ganske lidt kokosmælk, men der bruger jeg til gengæld det fra det tykke hvide lag – ikke den tynde del af kokosmælken. Det er dog heller ikke piskefløde, jeg bruger, men blot en almindelig madlavningsfløde. Kombinationen af de to ingredienser giver en lækker og cremet kylling i karry med kokosmælk

Ideer til toppings

Denne kylling i karry med fløde kan spises som den er, men man kan også gå amok i toppings, som kan serveres til i små skåle. Så kan man selv komme de toppings på, som man kan lide. Prøv f.eks. med:

  • Rosiner
  • Ristet kokosmel
  • Banan skåret i skiver
  • Mangochutney
  • Æbler skåret i tern
  • Peanuts
  • Cashewnødder
  • Finthakket frisk chili
  • Forårsløg skåret i skiver

Retten kan sagtens fryses. Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan du måske også godt lide min butter chicken eller boller i karry

Kylling i karry

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Kylling i karry
Hvidløgsris

Fremgangsmåde

Skær kyllingen i tern.

Smelt olie og smør på en pande og steg kyllingen til den næsten er gennemstegt. Kom kyllingen i en skål og lad fedtstoffet blive på panden.

Svits løg, æble og karry på panden. Tilsæt madlavningsfløde, det fede fra kokosmælken og smuldr bouillonterningen heri. Kom soya i. Lad det simre i 10 min. Kom kyllingen i og lad det simre ved svag varme, imens du laver hvidløgsris.

Hvidløgsris

Svits hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt ris, vand og salt. Kog risene under låg ved middelvarme i 10. Sluk for varmen og lad risene stå i gryden med lag i 12 min.

Server kylling i karry med hvidløgsris. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar