Krakelerede citroncookies – Opskrift på krakelerede citroncookies også kaldet crinkle cookies, bristede drømme og snekager. Disse citroncookies er så lækre, sprøde og chewy. Cookies med citron trilles til kugler, som trykkes let flade og derefter vendes de i flormelis. Når de bliver bagt krakelerer cookies, og de får en vildt flot overflade.
Prøv også min opskrift på chocolate crinkle cookies.
Det er en meget populær småkage i USA, og den er især perfekt at nyde med et glas mælk til. Selvom disse cookies kaldes snekager, så kan de altså sagtens bages på alle tider af året, men hvis du vil gøre dem ekstra julede så prøv med f.eks. ingefær i dejen.
De bagte cookies kan holde i ca. 5 dage i en kagedåse ved stuetemperatur, og selve dejen kan sagtens fryses ned. Kom dejen i en pose eller kom husholdningsfilm omkring og frys den ned. Dejen tages op dagen inden og opbevares på køl til næste dag, hvor dejen deles i kugler, og trilles i flormelis før den bages. Prøv også min opskrift på ingefærsmåkager med citron. Rigtig god fornøjelse!
Krakelerede citroncookies
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pisk olie, sukker, citronsaft, citronskal og vaniljesukker sammen. Tilsæt 1 æg adgangen imens der piskes. Det skal bare være lyst og luftigt og ikke piskes for længe. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og pisk det i dejen. Stil dejen på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Tril dejen til kugler af 35 g hver. Tryk kuglerne en smule flade og vend dem i flormelis i en skål. Dejen skal være helt dækket af flormelis, men det skal bare være i et tyndt lag. Placer dem på 2-3 bageplader med bagepapir. Der skal være god afstand imellem hver cookie. Bag dem i ca. 10-12 min. afhængig af størrelsen. Lad dem afkøle på en rist. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
De smager virkelig fantastisk. Hilsen en tidligere bager
Årh, hvor skønt! Tak for din besked 🙂
Elsker dem, de er super lækre og friske
Årh, det er jeg glad for at høre!
Hej Frederikke, hvad er grunden til den forholdsvis korte holdbarhed
De bliver bare lidt kedelige, men kan sikkert sagtens holde sig længere tid end de 5 dage 🙂
Hej Frederikke. Jeg synes, at dejen var meget tynd/klistret, da jeg ville lave dem – selv efter et par timer i køleskabet. Hvad mon kan være gået galt?
Jeg tror at der er for meget mel i kagerne, de virker tørre dagen efter de er bagt!!
Det oplever jeg ikke. Måske kagerne er bagt for længe?
Der står ikke flormelis i opskriften. Hvor meget bruger du til at rulle i?
Det står under derudover 🙂 Jeg har ikke målt det af, kommer bare lidt i en skål og tilføjer mere, hvis der er behov for det 🙂
Hej!
Har du prøvet at hakke hvid chokolade i, eller tænker du ikke det vil blive godt?
Det tror jeg bliver rigtig lækkert 🙂
Ved du hvor mange stk. der ca. bliver? Kan bare se det er til 8-10 personer, men ikke hvor mange stk der ca. bliver af en portion 🙂