Kladdkaka med karamel- Opskrift på klæg kladdkaka med karamel/dulce de leche. Denne dessertkage er så god, og den er klæg og næsten flydende inden i, ligesom en svensk kladdkaka skal være. Ovenpå kagen er der et lag dulce de leche, som sprøjtes på dejen. Kagen kan serveres med vaniljeis eller flødeskum og en masse friske bær til. Da selve kagen helst skal stå på køl længe, så kan kagen med fordel laves dagen inden servering, da den bliver endnu bedre af at stå på køl. Se mine andre opskrifter på kladkaka her. Rigtig god fornøjelse!
Kladdkaka med karamel
Ingredienser
KladdkakaFremgangsmåde
Kladdkaka
Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld halvdelen af dejen op i en springform på 22 cm beklædt med bagepapir i bunden. Kom dulce de leche op i en sprøjtepose og sprøjt det i dejen i en slange (se billede). Kom resten af dejen ovenpå og smør det godt ud. Bag kagen ved 175 C varmluft i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 4 timer eller natten over. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hej! Tror du man kan bare den på almindelig ovn? Eller skal det være varmluft?
Jeg bager altid ved varmluft 🙂