Kinder Bueno cheesecake - Opskrift på cheesecake med Kinder Bueno
Opskrifter Livsstil Shop

Kinder Bueno cheesecake

Kinder Bueno cheesecake – Opskrift på lækker cheesecake med Kinder Bueno. En sprød kiksebund med mælkechokolade, en skøn og cremet chokolade-ostecreme med nutella og hakket Kinder Bueno og en lækker og knasende ganache med hasselnødder. Jeg elsker Kinder Bueno og denne kage er altså virkelig en god kage at servere, hvis du skal imponere dine gæster. Cheesecaken kan med fordel laves en dag i forvejen, så den er helt kold, når den skal serveres.

Jeg har ret mange opskrifter på forskellige cheesecakes på bloggen, både de friske og syrlige, men også de lidt mere fyldige og søde slags. Prøv f.eks. Ferrero Rocher cheesecake, Daim cheesecake eller jordbærcheesecake. Rigtig god fornøjelse!

Cheesecake til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 6 t. / I alt + 6 t.
Ingredienser

Kiksebund

300 g Digestive kiks

150 g smør

65 g mælkechokolade

Flødeostecreme

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

120 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

150 g nutella

½ l piskefløde

3 pakker dobbelt Kinder Bueno (6 barer ialt), hakket

Hasselnøddeganache

100 g hasselnødder

200 g mælkechokolade

2 dl piskefløde

Derudover

Flødeskum

Ekstra Kinder Bueno til pynt

 

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og chokoladen og rør det godt sammen og bland det herefter sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23-24 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme

Pisk flødeost, flormelis, vanilje og nutella i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Kinder Bueno i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast eller bagepapir og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Hasselnøddeganache

Rist hasselnødder i ovnen ved 200 C i 10 minutter, eller indtil skallen slipper nødderne. Gnid skallen af i et viskestykke. Blend nødderne i en minihakker. Kom de hakkede hasselnødder en skål med chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det i chokoladeblandingen og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen ud på den kolde kage og stil den tilbage på køl til ganachen har sat sig.

Pisk fløde til en fast skum. Kom skummen i en sprøjtepose med f.eks. denne 2D fra Wilton *reklamelink og sprøjt “dutter” på kagen. Kom et stykke Kinder Bueno på hver “dut”. Opbevar cheesecaken på køl indtil den skal spises. Velbekommen!

Bedøm denne ret

11 Comments
  1. Hej frederikke.
    Jeg har kastet mig ud i denne lækre cheesecake!
    Men skal man vente d 3 + timer med at lave ganachen, eller kan den sagtens laves og hælds på, mens kagen er på køl, og derefter stå de 3 + timer?

  2. Har lige lavet denne her kage til min mands fødselsdag – smagen var rigtig fin, men det var som om kiksene i kinder buenoerne var blevet helt gummiagtig efter den havde stået natten over – har du oplevet det samme eller har jeg lavet en fejl?

    1. Ja, de bliver lidt bløde, det kan man ikke rigtig gøre noget ved 🙂 En anden gang kan du evt. tilsætte nogle crisp-pearls (f.eks. fra Callebaut), hvis du gerne vil have den knasende effekt. Dejligt at smagen var god 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.