Kanelsnurrer
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remoncen
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Sukkersirup
Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Sådan laver du snurrerne
Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 12-14 aflange stykker på ca. 2-3 cm i bredden. Sno hvert dejstykke rundt som et lille bundt og sno den sidste dejende rundt på den anden led (som et lille garnnøgle). Det gør ikke noget, at kanelsnurrerne ikke bliver helt ens, de skal nok blive fine alligevel. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.
Sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med hvidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved varmluft 200°C varmluft i ca. 14-16 minutter, til de er gyldne. Pensl de varme snurrer med sukkersirup. Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Søde Frederikke! Du er så dygtig ? elsker at følge dig på insta og bloggen! 2 spørgsmål til denne opskrift: kan man lykkes uden en røremaskine? Og hvad er “revet marcipan” i din fortolkning? ?
Tusind tak for din søde kommentar Michelle! Revet marcipan er bare marcipan der er revet på et rivejern ? Du kan sagtens ælte dejen med fingrene i en stor røreskål. God fornøjelse!
Det finnes en Vaporizer E juice med kanelbulle smak! ? Det er ikke helt min favoritt, men det ser godt ut! Og det er veldig søtt! ?
Hej, glæder mig til at prøve opskriften! Hvor længe vil du anbefale man kan gemme dem før de bliver kedelige/dårlige/tørre? Og hvordan vil du opbevare dem? På forhånd tak, og god dag! 🙂
De kan opbevares i en frysepose i et par dage, men de smager bedst lige når de er bagt 🙂 De kan også sagtens fryses ned og så varmes i ovnen i ca. 10 minutter 🙂