Kålsalat med bagte tomater og pinjekerner - Opskrift på skøn kålsalat
Opskrifter Livsstil Shop

Kålsalat med bagte tomater og pinjekerner

Kålsalat med bagte tomater og pinjekerner – Opskrift på lækker smagfuld kålsalat med spidskål, blomkål, bagte tomater, pinjekerner og feta. Jeg elsker spidskål, og især når det kommes i en salat med andre forskellige lækkerier. Denne salat er så skøn og lækker og perfekt tilbehør til f.eks. kød, fisk eller andet grønt.

Salaten består af fintsnittet spidskål som blandes og “klemmes” sammen med citronsaft, blomkål, smuldret feta, bagte tomater med olivenolie og hvidløg og tilsidst toppes salaten med ristede pinjekerner. Saften, olien og hvidløget, fra de bagte tomater, giver en virkelig god smag til salaten, og der behøver derfor ikke at tilsættes nogen form for dressing.

Hvis du ønsker at tilsætte mere fylde til salaten, så den udgør et helt måltid, så kan der tilsættes f.eks. quinoa, couscous eller bulgur, for mere mæthed. Der kan også tilsættes stegt kylling til salaten. Rigtig god fornøjelse!

Husk at følge mig på de sociale medier for endnu mere inspiration: Instagram, Facebook og TikTok.

Salat, Tilbehør til 6-8 personer
Ingredienser

Bagte tomater

300 g små blandede tomater

2 fed hvidløg, presset

Godt med olivenolie

Et par kviste frisk timian

Salt og peber

Salat

350 g spidskål, fintsnittet

Saften fra 1/2 citron

250 g blomkål, finthakket

150 g feta, gerne PUCK

100 g pinjekerner, ristede på panden

 

Fremgangsmåde

Bagte tomater

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom tomaterne i et fad og kom olivenolie,hvidløg, timian, salt og peber på og bland det godt rundt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter indtil tomaterne er “rynkede”. Lad tomaterne afkøle.

Kom fintsnittet spidskål op i et fad eller skål og klem citronsaften godt ind i kålen med hænderne. Kom blomkål på og top med smuldret feta, tomaterne, med saften og olien, og tilsidst drysses pinjekernerne på. Nyd salaten med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.