Frisk rødkålssalat med grønkål, granatæble, appelsin og pecannødder

 

Lækker frisk rødkålssalat med grønkål, granatæble, appelsin og pecannødder, som er en af mine favoritter på julebordet. Det er skønt med et frisk, syrligt og sødt indslag til det lidt fede og tunge mad, og hvert år er det mig, der står for den friske rødkålssalat juleaften. Denne opskrift er den sidste opskrift i min julekalender og det har været en fornøjelse at dele ud af mine juleopskrifter. Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul!

Frisk rødkålssalat med grønkål, granatæble, appelsin og pecannødder
Ingredienser

Frisk rødkålssalat (til 4 personer):

300 g rødkål

130 g grønkål

3 appelsiner

1/2 tsk. salt

1 granatæble

6 Medjoul dadler

50 g pecannødder

1 spsk. honning

Fremgangsmåde

Frisk rødkålssalat:

Snit rødkålen og grønkålen fint. Bland grønkålen med saften fra 1/2 appelsin og salt. Kom rødkål og grønkål på det fad salaten skal serveres på. Pil granatæblet, skær resten af appelsinerne i fileter, skær dadlerne i skiver og anret det hele på kålen. Rist pecannødder og honning på en tør pande til honningen er smeltet og nødderne får lidt farve. Kom nødderne over på et bagepapir og lad dem køle af. Hak dem groft og drys udover salaten. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.