Frisk rødkålssalat med grønkål - Opskrift på den lækreste friske salat til julemiddagen
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Frisk rødkålssalat med grønkål

Frisk rødkålssalat med grønkål – Opskrift på den lækreste friske rødkålssalat, som er en af mine favoritter på julebordet. Denne dejlige salat er fyldt med lækre sager som granatæble, appelsin og pecannødder. Det er skønt med et frisk, syrligt og sødt indslag til det lidt fede og tunge mad, og hvert år er det mig, der står for den friske rødkålssalat juleaften. Vi får selvfølgelig også den klassiske rødkål, som er varm. Du kan se min opskrift lige her.

Salaten består af både fintsnittet rødkål og også grønkål, mest fordi vi har grønkål i haven, som altid står så fint til jul, men det kan sagtens undlades. Derudover er der honningristede pecan nødder på, som er et dejligt sødt og sprødt element i salaten. Prøv også med mandler eller hasselnødder. Rigtig god fornøjelse!

Frisk rødkålssalat med grønkål

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Frisk rødkålssalat

Fremgangsmåde

Frisk rødkålssalat

Snit rødkålen og grønkålen fint. Bland grønkålen med saften fra 1/2 appelsin og salt. Kom rødkål og grønkål på det fad salaten skal serveres på. Pil granatæblet, skær resten af appelsinerne i fileter, skær dadlerne i skiver og anret det hele på kålen. Rist pecannødder og honning på en tør pande til honningen er smeltet og nødderne får lidt farve. Kom nødderne over på et bagepapir og lad dem køle af. Hak dem groft og drys udover salaten. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar