Ingefærcookies – Opskrift på lækre store, sprøde og seje cookies med ingefær, kanel og kardemomme. Disse cookies er så gode og fyldt med lækre krydderier. De her cookies er så nemme og hurtige at bage. Dejen smager dejlig krydret af ingefær, kanel og kardemomme. Disse cookies hedder også ginger snaps.
Når dejen er lavet rulles den straks til kugler, som trilles i perlesukker og herefter bages til lækre cookies. Dejen behøver nemlig ikke at stå på køl, så med denne opskrift kan der lynhurtigt serveres friskbagte cookies.
Når dejen er rullet og trillet i sukkeret, så kan de enten bages med det samme eller dejkuglerne kan kommes i en bøtte og stilles i fryseren. De kan bages direkte fra fryseren, giv dem blot et par minutter længere i ovnen. Denne opskrift giver ca. 20 stk. cookies. De flyder meget ud i ovnen, så der skal kun bages ca. 6 af gangen, så de ikke bager sammen. Cookiesne bliver ret flade, men sprøde i kanten og seje inde i midten. De kan sagtens opbevares i en kagedåse på køkkenbordet, hvor de kan holde i op til 1 uge. Prøv også min opskrift på Snickerdoodles. Rigtig god fornøjelse!
Ingefærcookies
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom smør, brun farin, sukker og sirup i en røremaskine og pisk til det er lyst og luftigt. Pisk ægget i dejen.
Bland vaniljesukker, hvedemel, natron, salt, ingefær, kanel og kardemomme i en skål og pisk det herefter i dejen til dejen lige akkurat er samlet.
Form dejen til ca. 20 dejkugler. Jeg bruger en cookie-ske eller en is-ske til at forme kuglerne. Rul dejkuglerne i perlesukker.
Beklæd 1-2 bageplader med bagepapir. Bag kun 6 cookies ad gangen, fordi de flyder meget ud under bagning. Bag cookies i ca. 12-14 min. Lad dem herefter afkøle på en bagerist. Herefter er de klar til servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Jeg har et glas sødt syltet ingefær. Kan jeg ikke bruge det i stedet for pulver?
Og hvor meget skal jeg evt bruge hvis det kan lade sig gøre?
Det har jeg ikke prøvet at bruge, men det kan helt sikkert sagtens bruges. Jeg tænker, at 1-2 tsk. er passende. Rigtig god fornøjelse!