Indbagt laks – Opskrift på indbagt laks med butterdej og spinatfyld. Indbagt laks er en rigtig klassiker, som består af butterdej med fersk laks og spinatfyld. Jeg elsker laks, butterdej, spinat og flødeost, så dette er altså en af mine helt store favoritter. Indbagt laks er perfekt at servere til aftensmad sammen med f.eks. en grøn salat eller broccolisalat.
Indbagt laks
Indbagt laks er virkelig nemt at lave. Da jeg var barn, så fik vi det tit til aftensmad, hvor den indbagte laks blev købt på frost, men det er altså super nemt at lave det selv. Man kan også sagtens lave den indbagte laks klar, og så fryse den ned og blot give den lidt længere tid i ovnen. Rigtig god fornøjelse!
Indbagt laks
Ingredienser
Indbagt laksFremgangsmåde
Indbagt laks
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Hak spinat, purløg og citron sammen i en foodprocessor. Kom det hakkede grønt i en skål med flødeost, æg, salt og peber. Rør det godt sammen og smag til.
Rul butterdejen ud på en bageplade, evt. med bagepapir. Skær skinet af laksen og skær laksen i små mellemstore firkanter.
Kom spinatfyldet på den ene halvdel af butterdejen (uden at det kommer helt ud til kanten. Læg laksestykkerne ovenpå. Fold den anden halvdel af butterdejen over fyldet.
Luk butterdejen sammen i kanten med en gaffel. Pensl med æg og drys med sesam. Bag i ovnen i ca. 25 minutter. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Vil det have nogen betydning for fyldet, hvis man anvender flødeost light?
Nej, det kan man sagtens bruge 🙂