Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker

Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker – Opskrift på de bedste hvidløgsbrød med bagte hvidløg og fyld af artiskokker, spinat og ost. Det her er mine favorit hvidløgsbrød. De er så lækre og nemme at lave, dog kræver de lidt ekstra tid, da der er med bagte hvidløg. Jeg bruger købte ciabatta flutes, men prøv også med den hjemmebagte slags. Selve fyldet laves med flødeost, creme fraiche, spinat, løg, revet mozzarella og salt og peber. Brødet “smøres” med de bagte hvidløg, hvorefter fyldet kommes på, drysses med ekstra ost og bages i ovnen. Herefter skæres brødene ud i passende stykker og serveres.

De er perfekte at servere til tapas eller som en del af en middag med salat og kød. Rigtig god fornøjelse!

Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Bagte hvidløg
Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker

Fremgangsmåde

Bagte hvidløg

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Skræl hvidløg og kom dem i et lille fad eller lille gryde, der kan tåle varme. Hæld olie udover og kom en kvist rosmarin ved. Kom stanniol over og bag hvidløgene i 50 min. Lad dem afkøle.

Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker

Svits løg på en pande i olie. Tilsæt spinat og lad det falde sammen. Tag panden af varmen.

Rør flødeost med creme fraiche. Tilsæt hakkede artiskokker og revet mozzarella. Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær flute over i to. Smør de bagte hvidløgsfed ud på brødene (husk at gemme olien i et glas). Fordel fyldet på og drys med ekstra revet mozzarella. Bag brødene i ca. 20 min. eller indtil osten er godt gylden. Skær i mindre stykker og server. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar