Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker – Opskrift på de bedste hvidløgsbrød med bagte hvidløg og fyld af artiskokker, spinat og ost. Det her er mine favorit hvidløgsbrød. De er så lækre og nemme at lave, dog kræver de lidt ekstra tid, da der er med bagte hvidløg. Jeg bruger købte ciabatta flutes, men prøv også med den hjemmebagte slags. Selve fyldet laves med flødeost, creme fraiche, spinat, løg, revet mozzarella og salt og peber. Brødet “smøres” med de bagte hvidløg, hvorefter fyldet kommes på, drysses med ekstra ost og bages i ovnen. Herefter skæres brødene ud i passende stykker og serveres. De er perfekte at servere til tapas eller som en del af en middag med salat og kød. Rigtig god fornøjelse!.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Bagte hvidløg
20 fed hvidløg
2 dl olivenolie
Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker
1 løg, skåret i tern
1 spsk. af oliven fra de bagte hvidløg
150 g spinat, frisk og hakket lidt ud
100 g flødeost
200 g creme fraiche
100 g artiskokhjerter i lage, hakkede
100 g revet mozzarella
Salt og peber
1 ciabatta flute
100 g revet mozzarella til topping
Fremgangsmåde
Bagte hvidløg
Tænd ovnen på 150 C varmluft.
Skræl hvidløg og kom dem i et lille fad eller lille gryde, der kan tåle varme. Hæld olie udover og kom en kvist rosmarin ved. Kom stanniol over og bag hvidløgene i 50 min. Lad dem afkøle.
Hvidløgsbrød med spinat og artiskokker
Svits løg på en pande i olie. Tilsæt spinat og lad det falde sammen. Tag panden af varmen.
Rør flødeost med creme fraiche. Tilsæt hakkede artiskokker og revet mozzarella. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær flute over i to. Smør de bagte hvidløgsfed ud på brødene (husk at gemme olien i et glas). Fordel fyldet på og drys med ekstra revet mozzarella. Bag brødene i ca. 20 min. eller indtil osten er godt gylden. Skær i mindre stykker og server. Velbekomme!