Hvid gløgg med hyldeblomst - Opskrift på gløgg med hvidvin og hyldeblomst
Opskrifter Livsstil Shop

Hvid gløgg med hyldeblomst

Hvid gløgg med hyldeblomst – Opskrift på hjemmelavet hvid gløgg med hvidvin og hyldeblomst. Denne gløgg smager så dejligt og er en mere frisk og sød gløgg i forhold til den almindelige gløgg lavet med rødvin. Selve gløgg-ekstrakten består af bl.a. hyldeblomstsaft, citron, vanilje, appelsin og krydderier. Opskriften minder om denne opskrift på æblegløgg.

Jeg har brugt hjemmelavet hyldeblomstsaft, som jeg lavede i sommers, og som jeg stadig har massere af flasker af. Min hyldeblomstsaft laves med brun farin, derfor får gløggen en lidt mere mørk farve, end hvis man laver gløggen med en lys hyldeblomst saft. En købt hyldeblomstsaft kan også sagtens bruges.

Hvis du skal bruge gløgg-ekstrakten med det samme, så sier du krydderierne fra og varmer ekstrakten op med hvidvin (det må ikke koge, for så fordamper alkoholen) og serverer det varmt med rosiner og mandler.

Hvis du først skal bruge ekstrakten dagen efter, så stilles gløgg- ekstrakten koldt med krydderierne i, så den kan trække til næste dag. Ekstrakten kan også kommes på et rent skoldet glas eller flaske og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uge. Rigtig god fornøjelse!

Hvid gløgg med hyldeblomst

Ingredienser

Hvid gløgg med hyldeblomst

2,5 dl hyldeblomstsaft, enten hjemmelavet eller købt

1 dl vand

3 kanelstænger

2 stjerneanis

4 kardemommekapsler

50 g rørsukker

1 vaniljestang

Skallen af 1 økologisk citron

Skallen af 1 økologisk appelsin

1 flaske hvidvin

Derudover

Rosiner, enten mørke eller lyse

Smuttede mandler

Fremgangsmåde

Hvid gløgg med hyldeblomst

Kom hyldeblomstsaft og vand i en gryde. Tilsæt kanelstænger, stjerneanis, kardemommekapsler, rørsukker, skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang op i gryden. Skræl citron og appelsin, men undgå at få for meget af det hvide med, og kom op i gryden. Bring gryden i kog og lad det simre i 20 minutter under låg.

Hvis du skal bruge gløgg-ekstrakten med det samme, så sier du krydderierne fra og varmer ekstrakten op med hvidvin (det må ikke koge, for så fordamper alkoholen) og serverer det varmt med rosiner og mandler.

Hvis du først skal bruge ekstrakten dagen efter, så stilles gløgg- ekstrakten koldt med krydderierne i, så den kan trække til næste dag. Ekstrakten kan også kommes på et rent skoldet glas eller flaske og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uge. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.