Hjemmelavet ketchup med masser af god smag fra tomater, æble, løg og hvidløg. Hjemmelavet tomatketchup er så lækkert og meget nemt at lave selv. Jeg tror de fleste hjem har ketchup stående i køleskabet og bruger det til mange forskellige ting. Udover der hvor man normalt bruger ketchup, kan denne hjemmelavede ketchup også bruges som en kold sauce til f.eks. kød, fiskefrikadeller eller stegte grøntsager. Ketchup er selvfølgelig også fast inventar i et hotdog. Prøv f.eks. ketchup til disse lækre sprøde kyllingestykker. Det er oplagt at lave ketchup, når drivhuset bugner af solmodne tomater sidst på sæsonen. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet ketchup
Ingredienser
KetchupFremgangsmåde
Ketchup
Kom tomater, æbler, løg, hvidløg og olie op i en gryde. Lad det stå at simre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt rørsukker og brun farin og rør det godt rundt. Lad massen afkøle en smule og blend de herefter i en blender. Smag til med eddike, salt og peber. Hæld herefter massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Jævn gerne med saucejævner. Hæld ketchuppen op i et skoldet glas eller to glas med et tætsluttende låg og sæt ketchuppen på køl indtil servering. Kan opbevares på køl i op til 14 dage uåbnet og ca. 1 uge efter det har været åbnet. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Jeg er begyndt at lave det hele selv, så tusind tak for opskriften 🙂
Det er altså også virkelig lækkert! Velbekomme 🙂