Hjemmelavet ketchup - Opskrift på lækker hjemmelavet tomatketchup

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup med masser af god smag fra tomater, æble, løg og hvidløg. Hjemmelavet tomatketchup er så lækkert og meget nemt at lave selv. Jeg tror de fleste hjem har ketchup stående i køleskabet og bruger det til mange forskellige ting. Udover der hvor man normalt bruger ketchup, kan denne hjemmelavede ketchup også bruges som en kold sauce til f.eks. kød, fiskefrikadeller eller stegte grøntsager. Ketchup er selvfølgelig også fast inventar i et hotdog. Prøv f.eks. ketchup til disse lækre sprøde kyllingestykker. Det er oplagt at lave ketchup, når drivhuset bugner af solmodne tomater sidst på sæsonen. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavet ketchup

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Ketchup

Fremgangsmåde

Ketchup

Kom tomater, æbler, løg, hvidløg og olie op i en gryde. Lad det stå at simre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt rørsukker og brun farin og rør det godt rundt. Lad massen afkøle en smule og blend de herefter i en blender. Smag til med eddike, salt og peber. Hæld herefter massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Jævn gerne med saucejævner. Hæld ketchuppen op i et skoldet glas eller to glas med et tætsluttende låg og sæt ketchuppen på køl indtil servering. Kan opbevares på køl i op til 14 dage uåbnet og ca. 1 uge efter det har været åbnet. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar