Hjemmelavet chiliolie er et must have i et hvert køkken, i hvert fald hvis du spørger min lillebror Anders. Han elsker chiliolie, og da vi i foråret såede vores egne chiliplanter, var vi heller ikke i tvivl om, hvad de chilier skulle bruges til. Vi kunne nemlig i sidste weekend plukke en kæmpe portion af forskellige slags chilier. Den chili vi har brugt i denne opskrift hedder “Red Cap Mushroom” og er i den stærke ende af skalaen, men man kan jo bruge lige den chili man vil afhængig af, hvor stærk eller mild man ønsker. Brug chiliolien i en kebab/shawarma, sandwich, gyros, tacos, nachos eller rørt op med creme fraiche. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet chiliolie
Ingredienser
ChiliolieFremgangsmåde
Chiliolie
Skyld chilierne og hak dem fint (brug evt. gummihandsker). Kom chili, hakket hvidløg og vand i en lille gryde, varm det op og lad det simre i ca. 5 minutter til vandet næsten er fordampet. Tilsæt soltørrede tomater, tomatpuré og krydderier og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af inden du tilsætter halvdelen af olivenolien. Kom chilipastaen i et skoldet syltetøjsglas og hæld resten af olivenolien over. Opbevar chiliolien på køl. Sørg altid for at bruge en ren ske, når du tager af olien, så kan det holde sig længe. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar