Hjemmelavede Oreos – sprøde kakaokiks med en lækker vaniljesmørcreme. Jeg elsker Oreos! Det tror jeg de fleste gør, og vi har altid et par ruller liggende herhjemme. De er faktisk vildt nemme og hurtige at lave selv, og de smager virkelig godt, især med et glas iskoldt mælk til. Jeg har efterhånden brugt Oreos i en del kager og som pynt, se f.eks. min cremede Oreo cheesecake, brownie med Oreo og fudge, tærte med Oreo og den ultimative Oreo cheesecake med chokolademousse. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavede Oreos
Ingredienser
Oreo kiks (ca. 20 stk.)Fremgangsmåde
Oreo kiks
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom hvedemel, kakaopulver, bagepulver,salt og sukker i en foodprocessor og kør det et par omgange. Skær smørret i terne og kom det i foodprocessoren og kør det indtil dejen er smuldret. Tilsæt ægget og kør indtil dejen har samlet sig.
Form 40 lige store kugler (mine vejede 12 g hver), og placer dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være lidt god afstand imellem hver dejkugle, da dejen flyder lidt ud. Pres dejen lidt ned med 2 fingre og bag i ca. 9-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Vaniljesmørcreme
Pisk smørret og vanilje sammen. Tilsæt flormelis og fløde lidt adgangen, imens der piskes indtil massen bliver luftig og ensartet. Kom vaniljesmørcremen op i en sprøjtepose.
Sprøjt lidt smørcreme ud på halvdelen af kakaokiksene og saml dem med den anden halvdel af kiksene. Pres dem lidt sammen, så smørcremen kommer helt ud til kanten. Nyd de nybagte Oreos! Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Prøvede din opskrift på Oreos. Den var virkelig en succes og perfekt beskrivelse der passe til punkt og prikke! Ikke sidste gang 🙂
Det er jeg SÅ glad for at høre! Tusind tak! Kh Frederikke
Hej Frederikke
Du har virkelig den skønneste blog og ikke mindst Instagram profil til inspiration
Kan dine oreos minde om chokolade Whoopie pies