Opskrift på lækre sprøde og seje Dumlesnitter, en svensk småkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Dumlesnitter

Dumlesnitter er endnu en opskrift fra det svenske. Disse Dumlesnitter er helt ekstremt gode, nemme og med kun få ingredienser. Snitterne er lavet af en småkagedej og er dejligt sprøde udenpå og bløde og seje indeni. De er perfekte at nyde til et glas mælk eller en kop kaffe. Jeg har brugt Dumle, men andre karameller eller chokolader kan også bruges. God fornøjelse!

 

Dumlesnitter

Ingredienser

Dumlesnitter (ca. 30 snitter):

Fremgangsmåde

Dumlesnitter:

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Pisk smør, lyssirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt bagepulver og mel. Hak Dumle karamellerne groft og rør dem i dejen. Del dejen i to dele og rul ud i lange stykker, som er lige lange med din bageplade. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er  god afstand imellem, da de flyder lidt ud. Tryk dejen lidt flad med fingrene. Bag dem i ovnen i ca. 12-14 minutter indtil de er gyldne. Lad snitterne køle af og skær dem herefter ud. Opbevar Dumlesnitterne i en kagedåse. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
  1. Jeg tror der er noget galt med den opskrift som om der mangler noget som binder det sammen jeg brugte kun 150 g mel og det var mere mel end en samlet dej??

  2. De var et stort hit, både for store og små.
    Dog vær opmærksom på bagetiden, så de ikke får meget, de var færdige i min ovn efter 10 min. Og så skar jeg mine ud inden de var helt kølet af, ellers kan de nemt knække.

  3. Der er simpelthen for meget smør i de her snitter. Bagepapiret var næsten ligeså fedtet som når man har stegt bacon, når man tager dem ud af ovnen. Efter én snitte havde jeg nået mit max. Tror sagtens man kunne reducere den voldsomme mængde af smør og få en god snitte alligevel.

    1. Når for den da! Det er vidst også en smagssag, da jeg ved, at der er virkelig mange, der har bagt disse snitter og er vilde med dem. Jeg vil gerne høre fra dig, hvis du bager dem med mindre mængde smør, og du synes om resultatet 🙂 Hav en god dag. Kh Frederikke

  4. Vil høre om det er nødvendigt at komme både sukker og sirup i dejen. Kan man ikke bare komme sukker i. Der skal jo også skal dumple karameller i.

Skriv en kommentar