Dumlesnitter

Dumlesnitter er endnu en opskrift fra det svenske. Disse Dumlesnitter er helt ekstremt gode, nemme og med kun få ingredienser. Snitterne er lavet af en småkagedej og er dejligt sprøde udenpå og bløde og seje indeni. De er perfekte at nyde til et glas mælk eller en kop kaffe. Jeg har brugt Dumle, men andre karameller eller chokolader kan også bruges. God fornøjelse!

 

Ingredienser

Dumlesnitter (ca. 30 snitter):

250 g smør, stuetemperatur

0,5 dl lys sirup

200 g sukker

1,5 tsk. bagepulver

300 g hvedemel

2 poser Dumle karameller af 120 g

Fremgangsmåde

Dumlesnitter:

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Pisk smør, lyssirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt bagepulver og mel. Hak Dumle karamellerne groft og rør dem i dejen. Del dejen i to dele og rul ud i lange stykker, som er lige lange med din bageplade. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er  god afstand imellem, da de flyder lidt ud. Tryk dejen lidt flad med fingrene. Bag dem i ovnen i ca. 12-14 minutter indtil de er gyldne. Lad snitterne køle af og skær dem herefter ud. Opbevar Dumlesnitterne i en kagedåse. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.