Snitter med påskeæg – Opskrift på sprøde og seje snitter/cookies med påskeæg. At bagesnitter er en super nem måde at bage mange cookies på: Småkagedejen formes simpelthen til 2 aflange stænger på bagepladen, og skæres derefter i passende snitter, når de er bagt. Hvis du synes, at snitterne bliver for store, kan du give stangen et snit på den anden led, sådan at de bliver halveret.
Her har jeg brugt chokolade- og marcipanpåskeæg som fyld, men du kan bruge almindelig hakket chokolade i stedet for. Marcipanæggene passer godt til disse snitter, da der er mandelmel i dejen. Har du ikke har mandelmel (eller mandler) i køkkenet, kan du erstatte den med almindeligt hvedemel.
Snitterne får den velkendte lækre, seje konsistens, som du kender fra almindelige cookies. Stængerne kan godt virke lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde, når de køler af. Påskesnitterne smager skønt, når de er helt friskbagte. Hvis de skal gemmes til senere, skal de afkøle helt på en bagerist inden de kommes i en kagedåse. Rigtig god fornøjelse!
Snitter med påskeæg
Ingredienser
Påskesnitter, ca. 30 stk.Fremgangsmåde
Påskesnitter
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pisk smør, lyssirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt bagepulver, hvedemel og mandelmel og bland godt. Hak påskeæggene groft – det er nemmest, hvis du først giver dem et tryk med knivbladet, så de ikke ruller rundt på skærebrættet. Rør halvdelen i dejen og gem resten til pynt.
Del dejen i to dele og fordel den i to lange stænger på en bageplade beklædt med bagepapir. Stængerne skal fylde hele pladens længde og trykkes let flade, så de er ca. 5-7 cm i bredden. Sørg for, at der er god afstand imellem, da de flyder lidt ud under bagning. Fordel resten af påskeæggene over og tryk dem lidt ned i dejen. Bages i ovnen i ca. 15-18 min, indtil de er gyldne. De skal stadig være lidt bløde, de bliver sprøde, når de de køler af.
Lad stængerne afkøle et par minutter og skær dem ud i snitter på ca. 2 cm brede. Lad påskesnitterne afkøle på en bagerist. Opbevar i en kagedåse, hvis de ikke skal spises med det samme. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar