Hjemmelavede mælkesnitter – nem og lækker opskrift

Har du nogensinde prøvet at lave hjemmelavede mælkesnitter? Det er faktisk ganske nemt at lave dem selv, og de smager mindst lige så godt, som dem man køber. Jeg har set flere i løbet af ugen, som har postet billeder af hjemmelavede mælkesnitter, så derfor blev jeg lige inspireret til selv at prøve. Det er 100 år siden jeg har smagt en mælkesnitte, og de her hjemmelavede smager skønt! Du kan selv prøve den hurtige og nemme opskrift:

Hjemmelavede mælkesnitter - nem og lækker opskrift
Ingredienser

Mælkesnitter (ca.10-12 styks):

Bunde:

4 æg

170 g sukker

50 g smør, smeltet

50 g kakaopuler

140 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

1 knivspids salt

1/2 dl mælk

Creme:

200 g flødeost, helt koldt (du kan også bruge mascarpone)

50 g flormelis

1 spsk. citronsaft

2 tsk. vaniljesukker

1 spsk honning, flydende

2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bunde:

Tænd ovnen på 225 C varmluft. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt den smeltede smør og pisk igen. Bland kakaopulver, mel, vaniljepulver og salt sammen i en skål og bland det i dejen. Tilsæt tilsidst mælken og pisk godt i dejen. Beklæd en form på 40×30 cm med bagepapir og bag bunden i 10 minutter. Lad den herefter køle helt af.

Creme:

Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker, citron og honning sammen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål og vend det i flødeost-blandingen og stil det på køl.

Sådan samler du mælkesnitterne:

Skær bunden over på midten, så du har 2 lige store firkanter. Smør cremen ud på den ene bund og læg den anden bund ovenpå og stil det på køl. Skær herefter ud i lige store rektangulære mælkesnitter. Mælkesnitterne kan holde sig på køl i 3-4 dage. Velbekomme!

2 Comments
    1. Jeg har ikke selv prøvet det, men er ret sikker på, at man sagtens kan fryse dem ned 🙂 Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.