Hindbærkage med pistacie – Opskrift på svampet kage med pistaciecreme, marcipan, hindbær, toscafyld og lemoncurd creme. Denne kage er utrolig lækker og virkelig smagfuld. Kagen består af en mazarinkagebund, hvor der også et tilsat pistaciecreme, som bare er pistaciekerner, som blendes til en creme eller nøddesmør. Ovenpå kagen er der hindbær og et klistret og sprødt lag toscafyld. Kagen serveres med en lemoncurd creme, som er mascarpone og piskefløde som piskes sammen og tilsættes lemoncurd. Jeg bruger lemoncurd fra denne opskrift, men man kan også købe lemoncurd i større supermarkeder.
Prøv også min opskrift på blåbærkage med toscafyld og pisket creme fraiche. Rigtig god fornøjelse!
Hindbærkage med pistacie
Ingredienser
Hindbærkage med pistacieFremgangsmåde
Hindbærkage med pistacie
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Blend pistaciekernerne til en pistaciecreme. Det tager ca. 5 min.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og marcipan lyst og luftigt. Pisk et æg i adgangen. Tilsæt pistaciecreme. Tilsæt creme fraiche. Sigt melet i dejen og pisk igen.
Kom dejen i en form på 24 cm beklædt med bagepapir.
Vend hindbær med hvedemel og drys hindbærrene ovenpå dejen.
Toscafyld
Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Kog det op under omrøring til det bobler en smule og sukkeret er opløst. Det skal ligne en lys karamel.
Hæld toscafyldet ovenpå hindbærrene.
Bag kagen i ca. 40 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle.
Lemoncurd creme
Stil lemoncurden i fryseren i 30 min. Pisk mascarpone og piskefløde til en let skum. Tilsæt lemoncurd og pisk til en fast creme. Opbevar cremen på køl indtil brug.
Server kagen med lemoncurd creme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Den er helt fantastisk den kage, og cremen til. 1000 tak for en god opskrift.