Græsk salat - Opskrift på klassisk græsk salat med oliven og feta

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Græsk salat

Opskrift på den bedste klassiske græske salat. Jeg elsker græsk mad, og den græske salat er en kæmpe favorit. Det er så nemt at lave og kræver ikke mange ingredienser. Der er mange måder at lave græsk salat på og denne her er min favorit. Jeg laver den med tomater, agurk, rødløg og peberfrugt skåret i grove stykker. Derudover er der kalamata oliven i, rødvinseddike, tørret oregano og selvfølgelig en hel blok feta ovenpå. Man kan også sagtens smuldre fetaen, men jeg har altid fået salaten serveret sådan på Kreta.

Græsk salat dressing

Til den her opskrift laver jeg ikke som sådan en dressing til. I stedet vælger jeg bare at komme lidt ekstra god olivenolie udover. Ingredienserne har alene så meget smag, at jeg ikke synes, at den har behov for dressing. Du kan også tilføje lidt balsamico glace, hvis du er til det.

I selve opskriften vender jeg dog rødvinseddike og olivenolie, der fungerer som en lille dressing. Den er med til at samle de forskellige smage. Prøv også min opskrift på græske bruschettaer eller tzatziki. Rigtig god fornøjelse!

Græsk salat

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Græsk salat

Fremgangsmåde

Græsk salat

Skær tomaterne i grove stykker. Skræl agurken og skær den i halve skiver. Skær rødløg i tynde skiver. Skær peberfrugt i tynde skiver.

Kom grøntsagerne i en skål og tilsæt oliven, rødvinseddike og olivenolie. Rør det godt rundt. Læg feta ovenpå, dryp med lidt ekstra olivenolie og drys med tørret oregano. Server straks eller opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar