Græsk bruschetta med feta og oliven

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Græsk bruschetta med feta og oliven

Græsk bruschetta med feta og oliven – Opskrift på lækre sprøde græske bruschettaer med tomater, oliven, feta og oregano. Disse bruschetta har jeg fået flere gange på Kreta og de smager så godt. De hedder Dakos og er lidt anderledes end italienske bruschetta, da der på de græske er feta, oliven og oregano. Her har jeg brugt ciabatta flute, som jeg har skåret i skiver og dyppet i smeltet smør og ristet i ovnen, til de bliver helt sprøde. Normalt bruger man sådan nogle helt tørre, nærmest tvebakke-lignende, brød, men jeg kan bedst lidt at bruge ciabatta brød. Jeg har skåret tomaterne ud i tern, men man kan også blende tomaterne sammen med olien, hvidløg, salt og peber, så får man en slags “tomatcreme”, hvilket også er virkelig lækkert på brødet. Server brødene som en forret eller en lille snack i sommervarmen. Prøv også disse bruschetta med ferskner og mozzarella.

Græsk bruschetta med feta og oliven

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 25 min.

Ingredienser

Græsk bruschetta med feta og oliven

Fremgangsmåde

Græsk bruschetta med feta og oliven

Tænd ovnen på 215 C varmluft.

Skær flute i 8 aflange skiver og dyp hver skive i smeltet smør. Kom brødskiverne på en rist og rist dem i ovnen i ca.12-15 minutter indtil de er helt tørre og har fået farve.

Vend hakkede tomater sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Kom brødene på et fad og fordel tomat-blandingen på brødene og pynt med smuldret feta, oliven, oregano og olivenolie. Server straks.

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar