Gnocchi i fad med tomatsauce og mozzarella

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Gnocchi med tomatsauce og mozzarella

Gnocchi med tomatsauce og mozzarella – Opskrift på lækker hverdagsret med gnocchi i fad med tomatsauce, mascarpone, rød pesto, spinat og mozzarella. Denne ret er utrolig nem og hurtig at lave. Retten laves ved at stege hvidløg og rødløg og derefter gnocchi. Det hældes i et fad, hvorefter saucen laves med tomatsauce, mascarpone, rød pesto og spinat. Hele herligheden bages i fadet med frisk mozzarella på.

Jeg bruger en tomatsauce/passata på flaske, som kan købes i forskellige udgaver i de fleste supermarkeder. Det er super nemt at bruge sådan en tomatsauce, når man vil lave mad med kort tilberedningstid. Retten kan spises som den er eller serveres med frisk grøn salat med f.eks. rucola, romaine salat, tynde skiver agurk og denne vinaigrette. Prøv også min andre opskrifter på mad i fad. Rigtig god fornøjelse!

Gnocchi med tomatsauce og mozzarella

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Gnocchi med tomatsauce og mozzarella

Fremgangsmåde

Gnocchi med tomatsauce og mozzarella

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Svits løg og hvidløg på en pande i olivenolie. Tilsæt gnocchi og lad dem stege med i et par minutter. Hæld det op i et ovnfast fad og lav saucen.

Hæld tomatsaucen på panden og tilsæt mascarpone og rød pesto. Lad det simre lidt. Tilsæt spinat og lad det falde sammen. Hæld saucen udover gnocchi og kom mozzarella på. Bag i ovnen i ca.15-18 min.

Server straks med revet parmesan. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Gode tips til Gnocchi med tomatsauce og mozzarella

Når du skal lave gnocchi med tomatsauce og mozzarella fra Frederikke Wærens, er der nogle gode tips, der kan gøre retten ekstra lækker. Start med at vælge friske gnocchi, da de giver en bedre tekstur og smag end de tørrede. Du kan også overveje at lave dine egne, hvis du har tid – det er sjovt og meget tilfredsstillende!

For tomatsaucen kan du bruge en blanding af hakkede tomater, løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie, indtil de er bløde, og tilsæt derefter tomaterne. Lad saucen simre i cirka 15-20 minutter, så smagene får tid til at udvikle sig. Tilsæt krydderier som basilikum, oregano, salt og peber for at give ekstra dybde.

Når saucen er klar, kog gnocchien i saltet vand, indtil de flyder til overfladen – det tager kun et minut eller to. Vend dem forsigtigt i tomatsaucen, så de bliver dækket. Placer retten i et ovnfast fad, drys med mozzarella, og sæt den i ovnen, indtil osten er smeltet og gylden.

Server din gnocchi med et drys frisk basilikum og lidt parmesan for en dejlig italiensk middag. Det er en simpel, men super velsmagende ret, som alle vil elske!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar