Vinaigrette - Nem opskrift på vinaigrette olie eddike dressing til salater
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vinaigrette

Vinaigrette – Opskrift på nem og lækker vinaigrette dressing af olie og eddike. Det er så lækkert at pifte en salat op med en vinaigrette dressing. Vinaigrette er så nemt at lave og den består af olie, eddike (eller citronsaft), honning, sennep, salt og peber. Alle ingredienserne røres, rystes eller piskes sammen til en ensartet dressing. Selvom en olie-eddike dressing består af olie og eddike, så kan jeg faktisk allerbedst lide, at bruge citronsaft i stedet for eddike, da jeg synes, at det giver en mere frisk smag. Hvis du vil bruge eddike, så kan der bruges alm. eddike, hvidvinseddike eller æblecidereddike. Jeg kan godt lide, at der er sennep i og her bruger jeg enten sød sennep eller dijonsennep. Honningen giver en dejlig sødme og her bruger jeg enten alm. honning (gerne flydende) eller akaciehonning.

Hvad kan jeg bruge vinaigrette til?

Vinaigrette er en herlig smagsgiver til en frisk og enkelt salat med f.eks. helt friske og sprøde salatblade, agurk og friske små tomater. Derudover er vinaigrette lækkert på bagte grøntsager eller på grillet kød.

Vinaigretten kan opbevares på køl i en lille beholder i ca. 1 uge. Den skal blot lige rystes eller røres sammen igen inden brug. Rigtig god fornøjelse!

Vinaigrette

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 10 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Vinaigrette

Ryst eller rør alle ingredienserne sammen til en ensartet dressing. Smag til. Dressingen er klar til brug. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar