Glutenfri trøffelkage - Opskrift på glutenfri brownie med chokoladetrøffel
Opskrifter Livsstil Shop

Glutenfri trøffelkage

Glutenfri trøffelkage – Opskrift på glutenfri brownie med chokoladetrøffel-lag. Denne chokoladetrøffelkage er virkelig lækker og meget nem at lave. Kagen består af en fudgy glutenfri brownie, som toppes med en lækker chokoladetrøffel. Kagen er perfekt at bage dagen inden servering, da den helst skal stå på køl, så den kan sætte sig.

Kagen er lavet udfra denne opskrift på glutenfri brownie, som er en brownie, der faktisk laves ligesom en Gateau Marcel, dog uden chokolademousse delen. Kagen er perfekt at servere sammen med friske bær og is til dessert. Jeg har bagt kagen i en springform, men den kan også bages i en firkantet form på ca. 24×24 cm, hvis man hellere vil have firkantede kagestykker. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Chokoladekage til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Glutenfri brownie

200 smør

300 g mørk chokolade

6 æg

1 tsk. vaniljepasta eller 1 tsk. vaniljesukker

50 g kakaopulver

1 knivspids salt

200 g sukker

Chokoladetrøffel

3 dl piskefløde

300 g mørk chokolade, hakket eller i drops

Fremgangsmåde

Glutenfri brownie

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Beklæd en rund springform på 23 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør i bunden og rundt i kanten.

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse og stil det til side. Del hvider og blommer i to skåle af 4 af æggene. I skålen med æggeblommer piskes de to resterende (hele) æg sammen med vanilje, kakaopulver, salt og 100 g af sukkeret. Pisk til det bliver lyst og luftigt. Hæld chokolade og smør blandingen i imens der piskes. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen, imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og luftig marengs. Vend marengsen forsigtigt sammen med chokoladeblandingen, uden at slå for meget luft ud af massen. Hæld dejen op i springformen og bag kagen i ca. 30 minutter. Kagen skal være lidt blævrende i midten og skal gerne være krakeleret på toppen. Lad kagen køle af og stil den herefter i køleskabet.

Chokoladetrøffel

Varm fløden i en lille gryde til fløden lige akkurat begynder at boble. Kom chokoladen i en skål og hæld den varme fløde udover. Lad det stå i 5 min. hvorefter der røres i midten med en dejskraber eller piskeris indtil ganachen samler sig og bliver blank. Stil ganachen på køl i 15 minutter og hæld den herefter ud på kagen. Stil kagen på køl indtil ganachen har sat sig, helst 4 timer, men gerne til dagen efter.

Befri kagen fra formen ved at skære rundt i kanten med en skarp varm kniv. Skær herefter kagen i passende stykker og server. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.