Gateau Marcel opskrift - Opskrift på en drøm af en chokoladekage

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Gateau Marcel

Gateau Marcel er en fransk kage klassiker og enhver chokoladeelskere drøm! Kagen består af en chokolademousse, hvor den ene halvdel bliver bagt i ovnen til en tung og virkelig lækker bund. Den anden halvdel af moussen kommer ovenpå bunden som toppen af kagen. 

Bund og top består altså af præcis det samme. Den eneste forskel er blot, at den ene del bliver bagt, og den anden forbliver ubagt. Det er virkelig genialt, at man i en Gateau Marcel opskrift har opskrift på bund og top i én. 

Gateau Marcel opskrift

Den intense chokoladekage er glutenfri og består af kun fire ingredienser; nemlig chokolade, smør, sukker og æg. Jeg bruger friske æg, men hvis du har det bedst med pasteuriserede æg, så kan du fint bruge dem også.

Det er virkelig vildt, at en kage med så få ingredienser smager så godt. De fleste kager med chokolade har næsten altid mel i, men det bruger man ikke i en klassisk Gateau Marcel opskrift. Selve opskriften er super simpel, og det er altså en kage, du hurtigt kan lave. 

Selvom den er simpel at lave, så får du en virkelig lækker Gateau Marcel, der er spækket med intens chokoladesmag. 

Gateau Marcel tilbehør

Der er mange, der godt vil have noget lækkert Gateau Marcel tilbehør til desserten. Personligt serverer jeg den næsten altid bare “som den er”. Hvis jeg skulle foreslå noget, så skal det være noget, der letter desserten en smule. Kagen er i sig selv ret tung, så nogle friske bær eller en let is vil passe godt til. 

Du kan finde en masse lækre opskrifter på is lige her. 

Gateau Marcel oprindelse

Den lækre chokolade dessert er opkaldt efter den mand, der fandt på opskriften. Oprindeligt blev den kaldt for en Gateau Chocolad, der på fransk bare betyder chokoladekage. Den ændrede dog det sidste del af navnet til Marcel, da kokken bag (Michel Michaud) opfandt kagen tilbage i 1985 med sin gode ven Marcel Manoy. 

Dessert til nytår

Der er ingen tvivl om, at denne Gateau Marcel er et ægte hit som dessert til nytårsaften. Jeg kan ihvertfald se, at I er mange, der hvert år besøger lige præcis dén opskrift. Det er også en oplagt dessert til nytår, da den kan forberedes. Du kan enten fryse den ned på forhånd eller lave den dagen forinden. Så skal kagen bare anrettes, når det er tid til dessert.

Det er altid en god ide med en dessert, der kun skal gøres ganske lidt ved. Så tilbringer man nemlig mest mulig tid med sine gæster og mindst mulig tid i køkkenet.Jeg elsker at pynte mine kager smukt – især til nytår hvor det godt må være ekstra festligt. Her har jeg brugt chokoladepulver, spiselige blomster og blåbær med guldstøv. Kun fantasien sætter grænser!

Kan jeg bage Gateau Marcel dagen før? Kagen skal stå på køl nogle timer for at sætte sig, og derfor er det den perfekte kage at bage, dagen inden du skal servere den for dine gæster.

Kan jeg fryse Gateau Marcel ned? Gâteau Marcel-kagen kan sagtens fryses. Den skal bare tages ud af fryseren og tø op et par timer inden servering. Skal du lave den til nytår, kan du altså sagtens lave den nogle uger forinden.

Gateau Marcel

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Gateau Marcel
Derudover

Fremgangsmåde

Gateau Marcel

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse, tages skålen af varmen.

Pisk æggehviderne helt stive  i en skål med 50 g af sukkeret. I en anden skål piskes æggeblommer med 150 g sukker til en luftig og lys æggesnaps. Hæld chokolade og smørblandingen i æggesnapsen og rør det forsigtigt rundt med en dejskraber.

Vend herefter de stive æggehvider i blandingen lidt ad gangen og meget forsigtigt, så du ikke slår luften ud.  Beklæd en springform på 18-20 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør. Hæld halvdelen af chokolademoussen i springformen og stil den anden halvdel af moussen på køl.

Bag herefter kagen i ca. 25-30 min. Den skal være lidt blød i midten. Stil kagen på køl i ca. 1 time og smør herefter den kolde chokolademousse på den afkølede kage. Stil tilbage på køl indtil servering.

Pynt f.eks. kagen med kakaopulver, revet chokolade og skovsyre. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

8 kommentarer
  1. Hej Frederikke,
    Hvis man bruger chokolade i plader, hvor mange gram vil du så sige at 3 dl svarer til? 🙂
    Vh Stine

    1. Det er 300 g ca. 🙂 Jeg bruger nemlig drops, så derfor er det nemmere at måle af i dl. God fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Hej Frederikke.
    Hvor mange personer vil du sige kagen er til?
    Og tror du jeg vil kunne tilføje noget appelsinmarmelade mellem det bagte lag og moussen? Har nemlig kigget på andre opskrifter med gateu marcel som benytter sig af appelsin på forskellige måder, og det tror jeg min familie vil blive glade for hvis jeg tilføjede da de ikke er lige så glade for “chokoladebomber” som jeg er. Eller har du en anden ide til hvordan jeg får tilføjet appelsin, eller måske en tredje og helt anden ide?
    Tak for hjælpen på forhånd.
    Mvh. Amalie:)

  3. Hej Frederikke
    Hvis kagen fryses, er det så hele kagen, når den er lagt sammen – altså med chokolademoussen?

Skriv en kommentar