Fudgy brownies - opskrift på verdens bedste brownie
Opskrifter Livsstil Shop

Fudgy brownies

Fudgy brownies – verdens bedste brownies, og jeg mener det virkelig, når jeg skriver verdens bedste! Nu har jeg godt nok ikke smagt alle brownies i verden, men disse brownies er de bedste jeg nogensinde har smagt og bagt. Og hvis man har fulgt med her på bloggen, så ved man, at jeg har bagt en hulens masse brownies og chokoladekager. Der findes mange måder at bage brownies på, og der er også mange varianter med forskelligt fyld, topping osv. Nogle gange er det bare rart at spise noget, der er helt enkelt, men som smager, så fuglene synger. Men den bliver selvfølgelig ikke dårligere af at få selvskab af en kugle god vaniljeis og en håndfuld friske bær… Der er nogle steps, man skal igennem, for at få det bedste brownie-resultat. Gør dig selv den tjeneste at bruge mørk chokolade af god kvalitet og gerne 60-70 %. Det er vigtigt, at sukker og æg bliver pisket rigtig godt til en sej og luftig æggesnaps for at få den seje konsistens. Og sidst, men ikke mindst, bag gerne brownien en dag i forvejen, så den rigtig kan få lov til at sætte sig og blive helt perfekt og sej i konsistensen. Skynd dig at gå i køkkenet og bag denne brownie, du vil ikke fortryde det. Og så smager selve dejen virkelig godt! Rigtig god fornøjelse!

Fudgy brownies

Dessert
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Verdens bedste brownies (ca. 24 stykker):

230 g smør, plus lidt til at smøre formen med

230 g mørk chokolade, gerne 60-70 %

150 g kakaopulver

1 spsk. espressopulver eller 1 spsk. stærkt espresso shot (kan undlades)

400 g sukker

100 g brunfarin

2 tsk. vaniljesukker

1 lille tsk. salt

6 æg

130 g hvedemel

En smule flage salt

Fremgangsmåde

Verdens bedste brownies:

Tænd ovnen på 180 C varmluft. Smør en form på 25 x 35 cm  med smør og beklæd den med bagepapir først på den ene led og så den anden led. På den måde sikrer du at bagepapiret ikke bugler og kagen får nogle grimme kanter.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er meget vigtigt for at få det bedste resultat med dine brownies). Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, for at undgå luften bliver slået for meget ud. Hæld dejen op i formen og bage kagen i ca. 20 minutter. Tag kagen ud og bank formen ned i bordet, sådan så brownies krakelere. Bag kagen yderligere 10-15 minutter. Drys flage salt udover kagen og lad kagen køle af (her falder den lidt sammen og det skal den gøre). Skær kagen i lige store stykker og server den. Velbekomme!

Bedøm denne ret

39 Comments
  1. Hej 🙂 Når du skriver “bland chokolade, kakaopulver og espressopulver sammen og hæld det smeltede smør ud over”, skal man så bare hakke chokoladen fint og så er det smørret der skal smelt chokoladen, eller skal man smelte den før man hælder smør på? 🙂

      1. Glædelig jul
        Har lige et par ? Hvilken smør bruger du og hvordan skal kagen opbevares indtil den skal spises.
        Mvh Anette

        1. Jeg bruger altid økologisk saltet smør, der er beregnet til at bage med 🙂 Jeg opbevarer brownien i køleskabet i en lufttæt beholder eller i en frysepose 🙂 Rigtig god fornøjelse og godt nytår! Kh Frederikke

  2. Kan man bage den med almindelig ovn? Jeg synes bare, at bagværk bliver bedst, når de er bagt med almindelig ovn.

  3. Hej Frederikke!
    Glædelig jul og godt nytår.
    Jeg har tænkt at lave denne til nytårsaften til 10 personer med i til, tror du en halv portion er nok? 🙂

    Vh Rikke

    1. Ja, en halv portion er nok til 10 personer 🙂 Det er mest lækkert at få et lille, men godt, stykke kage 🙂 Rigtig god fornøjelse og godt nytår!

      1. Hej, den ser lækker ud! Jeg vil gerne bage den som en blondie, men der kan jeg se en del skal ud af den. Ekspresso og kakao? Skal det erstattes og med hvad?

  4. Hej Frederikke, kan man erstatte brun farin med noget andet? Jeg bor i et land hvor jeg ikke kan skaffe brun farin. Hilsen Marie

    1. Mon man kan få muscovadosukker? Det er i hvert fald en erstatning for brun farin. Ellers kan mørk sirup vidst også bruges 🙂 Jeg håber, at du finder noget af det! Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  5. Jeg har lavet nogle af dine opskrifter før med succes. Bager selv rigtig meget, men må indrømme er virkelig skuffet over denne opskrift. Efter de 20 min skriver du man skal banke den i bordet så den krakelerer det gjorde min på ingen måder selvom jeg bankede 5 gange i bordet. Så skulle den have 15 min mere. Den er blev helt brændt i siderne, og er mega tør i smagen, rigtig øv når man har brugt så mange ingredienser.
    Tror måske at tiden i ovenen skal justeres, for den ser heller ikke ud som din inden i – langt fra.
    God lørdag 🙂

    1. Sikke en ærgerlig besked at få, det er jeg meget ked af at høre! Ved der er rigtig mange, der har bagt denne kage med stor succes, og jeg har selv bagt den virkelig mange gange… Måske har du brugt en for stor form? Eller måske har din ovn været for varm (husk på at ovne varmer meget forskelligt). Jeg håber, at du giver kagen en forsøg mere! Rigtig god lørdag!

  6. Kan man benytte flormelis i steden for sukker. Jeg synes, at det giver et herligt pift sammen med chokolade normalt?
    Jeg elsker dine opskrifter, der findes intet bedre efter en god gang stram op!

    1. Jeg har ikke selv prøvet med flormelis, men det er da forsøget værd 🙂 Og ja, efter en omgang stram op, så har man fortjent noget sødt 🙂

  7. Hej Frederikke.
    Jeg vil høre dig om du har forsøgt at bruge denne brownie til tal/bogstavkage? Eller om du hellere vil anbefale at bruge opskriften på “Svampet chokoladekage”? Mvh Natascha

    1. Denne kage kan godt bruges, men den er meget tung, så ville anbefale den svampede chokoladekage 🙂

    1. Så tror jeg det bliver lidt vanskeligt at bage netop denne kage 🙂 Måske du kan kigge på min no-bake kager i stedet for. F.eks. mine flødebollekager eller en Oreo no bake tærte. Kh FRederikke

  8. Hej Frederikke!

    Jeg har en springform på 25 cm, tror du at jeg kan bage den hele portion i den? Tak!!

  9. Hej Frederikke
    Jeg har lavet denne brownie engang før, hvor den blev rigtig god, og hvor jeg uden problem kunne krakelere den på toppen. Nu jeg dog flyttet og har derfor også fået et nyt ovn. Jeg har bagt den på 180 grader varmluft, og efter de først 20 min, hvor jeg skulle tage den ud og banke i bordet, skete der nul og niks. Det var næsten som om, at brownien var blevet mere som en slags chokoladekage end en klistret brownie. Kan det være fordi at vores nye ovn er varmere end “normalen” og kagen derfor har fået for meget? Og den derfor bliver mere kage-agtig end brownie.

    Jeg håber, det giver nogenlunde mening, og ser frem til at høre fra dig.

    Kh
    Clara

  10. Jeg har lavet den og den virker rigtig god. Det eneste jeg undrede mig over da jeg lavede var at der ikke var instrukser om at dele æggeblommerne fra hviderne så det gjorde jeg ikke denne gang og det ser nu ok ud. Men hvis man vil opnå den helt perfekte skum så pisk hviderne med sukker og rør æggeblommerne i chokoladeblandingen når den er kold nok – så får man en endnu luftigere og selvstående masse/mousse. Rigtig god ide med at brune smøren lidt og tilsætte et espresso shot – det fremhæver virkelig chokoladen

  11. Jeg lavede lige kagen med rigtigt kakao pulver. Den bliver AAAAALT for mørk. Både min kone og jeg spiser mørk chokolade, men vi kunne simpelthen ikke komme igennem denne. Jeg tror opskriften er tænkt til noget almindelig kakao pulver som fx nesquick. Så hvis i bruger rigtigt kakao pulver, vil jeg sige mængden nok skal halvere – uden at have testet.

    1. Jeg bruger altid kakao, der er beregnet til bagning, og det fungerer hver gang! Måske har du brugt en alt for bitter kakao? Jeg har nemlig ikke oplevet, at der var nogle der ikke kunne komme igennem kagen, hverken børn eller voksne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven