Fudgy brownie opskrift - Verdens bedste brownie uden nødder

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fudgy brownie

Mmm, verdens bedste brownie – og jeg mener det virkelig, når jeg skriver verdens bedste brownie! Denne opskrift på fudgy brownie er den bedste, jeg nogensinde har bagt og smagt.

Og har du fulgt med her på bloggen, så ved du, at jeg har bagt en hulens masse brownies. Her får du opskriften på en klassisk chokoladebrownie, der smager, så fuglene synger.

Brownie opskrift

Jeg er KÆMPE fan af denne her brownie opskrift, og når jeg har lyst til noget lækkert, så er det næsten altid denne her opskrift, som jeg kaster mig over. Det er også en af de opskrifter, som I besøger allermest, og det gør mig så glad!

Hvis du endnu ikke har prøvet min brownie opskrift, kan jeg virkelig kun anbefale den. En god ide er, hvis du bruger noget god mørk chokolade – så bliver resultatet lige dét bedre.

Fudgy brownies

Forberedelse 10 min.
Tilberedning 35 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Verdens bedste brownies:

Tænd ovnen på 180 C varmluft. Beklæd en form på 25×35 cm med bagepapir.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt, så massen samler sig og bliver blank.

Stil chokoladeblandingen til side. Bland sukker, brun farin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 5-10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er vigtigt for at få det bedste resultat med dine brownies).

Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber for at undgå, at luften bliver slået for meget ud.

Hæld dejen op i formen og bag kagen i ca. 20 minutter. Tag kagen ud og bank formen ned i bordet, så din brownie krakelerer. Bag kagen yderligere 10-15 minutter.

Drys flagesalt over kagen og lad kagen køle af (her falder den lidt sammen, og det skal den gøre). Skær kagen i lige store stykker og server den. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Lav brownie kage i flere variationer

Denne her brownie kage kan let varieres i det uendelig med forskellige lækre smage. Prøv f.eks. at tilføje både hvid, lys og mørke chokoladestykker, friske hindbær for en frisk og syrlig smag, karamel eller Oreos i dejen.

Du kan også prøve opskriften på mine lækre brownie-cookies, den populære brookie (brownie-cookie-kage) eller bage en glutenfri brownie.

Verdens bedste brownie

Der er flere ting du kan gøre, for at den brownie du laver bliver til verdens bedste brownie. Her er mine små tips og tricks til at gøre din brownie virkelig god:

  • Brug en god mørk chokolade af god kvalitet og gerne 60-70 %.
  • Pisk sukker og æg rigtig godt til en sej og luftig æggesnaps – det giver din brownie den helt rette konsistens.
  • Bag gerne brownien en dag i forvejen, så den rigtig kan få lov til at sætte sig og blive helt perfekt og snasket i konsistensen.

Brownie uden nødder

Jeg har valgt, at denne her fudgy brownie opskrift skulle være helt simpel og uden alt for meget ekstra i. Dog ved jeg, at der er mange, der elsker, når der er nødder i deres brownies.

Dog er denne her brownie uden nødder. Leder du efter en brownie med nødder? Så kan du prøve at tilsætte en god håndfuld af enten mandler eller valnødder. Hak dem i mindre stykker og tilsæt det til sidst, inden at du hælder dejen i formen.

Skriv endelig en kommentar

77 kommentarer
  1. Hej 🙂 Når du skriver “bland chokolade, kakaopulver og espressopulver sammen og hæld det smeltede smør ud over”, skal man så bare hakke chokoladen fint og så er det smørret der skal smelt chokoladen, eller skal man smelte den før man hælder smør på? 🙂

  2. Kan man bage den med almindelig ovn? Jeg synes bare, at bagværk bliver bedst, når de er bagt med almindelig ovn.

  3. Hej Frederikke!
    Glædelig jul og godt nytår.
    Jeg har tænkt at lave denne til nytårsaften til 10 personer med i til, tror du en halv portion er nok? 🙂

    Vh Rikke

    1. Ja, en halv portion er nok til 10 personer 🙂 Det er mest lækkert at få et lille, men godt, stykke kage 🙂 Rigtig god fornøjelse og godt nytår!

      1. Hej, den ser lækker ud! Jeg vil gerne bage den som en blondie, men der kan jeg se en del skal ud af den. Ekspresso og kakao? Skal det erstattes og med hvad?

  4. Hej Frederikke, kan man erstatte brun farin med noget andet? Jeg bor i et land hvor jeg ikke kan skaffe brun farin. Hilsen Marie

    1. Mon man kan få muscovadosukker? Det er i hvert fald en erstatning for brun farin. Ellers kan mørk sirup vidst også bruges 🙂 Jeg håber, at du finder noget af det! Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  5. Jeg har lavet nogle af dine opskrifter før med succes. Bager selv rigtig meget, men må indrømme er virkelig skuffet over denne opskrift. Efter de 20 min skriver du man skal banke den i bordet så den krakelerer det gjorde min på ingen måder selvom jeg bankede 5 gange i bordet. Så skulle den have 15 min mere. Den er blev helt brændt i siderne, og er mega tør i smagen, rigtig øv når man har brugt så mange ingredienser.
    Tror måske at tiden i ovenen skal justeres, for den ser heller ikke ud som din inden i – langt fra.
    God lørdag 🙂

    1. Sikke en ærgerlig besked at få, det er jeg meget ked af at høre! Ved der er rigtig mange, der har bagt denne kage med stor succes, og jeg har selv bagt den virkelig mange gange… Måske har du brugt en for stor form? Eller måske har din ovn været for varm (husk på at ovne varmer meget forskelligt). Jeg håber, at du giver kagen en forsøg mere! Rigtig god lørdag!

  6. Kan man benytte flormelis i steden for sukker. Jeg synes, at det giver et herligt pift sammen med chokolade normalt?
    Jeg elsker dine opskrifter, der findes intet bedre efter en god gang stram op!

    1. Jeg har ikke selv prøvet med flormelis, men det er da forsøget værd 🙂 Og ja, efter en omgang stram op, så har man fortjent noget sødt 🙂

  7. Hej Frederikke.
    Jeg vil høre dig om du har forsøgt at bruge denne brownie til tal/bogstavkage? Eller om du hellere vil anbefale at bruge opskriften på “Svampet chokoladekage”? Mvh Natascha

    1. Denne kage kan godt bruges, men den er meget tung, så ville anbefale den svampede chokoladekage 🙂

    1. Så tror jeg det bliver lidt vanskeligt at bage netop denne kage 🙂 Måske du kan kigge på min no-bake kager i stedet for. F.eks. mine flødebollekager eller en Oreo no bake tærte. Kh FRederikke

  8. Hej Frederikke!

    Jeg har en springform på 25 cm, tror du at jeg kan bage den hele portion i den? Tak!!

  9. Hej Frederikke
    Jeg har lavet denne brownie engang før, hvor den blev rigtig god, og hvor jeg uden problem kunne krakelere den på toppen. Nu jeg dog flyttet og har derfor også fået et nyt ovn. Jeg har bagt den på 180 grader varmluft, og efter de først 20 min, hvor jeg skulle tage den ud og banke i bordet, skete der nul og niks. Det var næsten som om, at brownien var blevet mere som en slags chokoladekage end en klistret brownie. Kan det være fordi at vores nye ovn er varmere end “normalen” og kagen derfor har fået for meget? Og den derfor bliver mere kage-agtig end brownie.

    Jeg håber, det giver nogenlunde mening, og ser frem til at høre fra dig.

    Kh
    Clara

  10. Jeg har lavet den og den virker rigtig god. Det eneste jeg undrede mig over da jeg lavede var at der ikke var instrukser om at dele æggeblommerne fra hviderne så det gjorde jeg ikke denne gang og det ser nu ok ud. Men hvis man vil opnå den helt perfekte skum så pisk hviderne med sukker og rør æggeblommerne i chokoladeblandingen når den er kold nok – så får man en endnu luftigere og selvstående masse/mousse. Rigtig god ide med at brune smøren lidt og tilsætte et espresso shot – det fremhæver virkelig chokoladen

  11. Jeg lavede lige kagen med rigtigt kakao pulver. Den bliver AAAAALT for mørk. Både min kone og jeg spiser mørk chokolade, men vi kunne simpelthen ikke komme igennem denne. Jeg tror opskriften er tænkt til noget almindelig kakao pulver som fx nesquick. Så hvis i bruger rigtigt kakao pulver, vil jeg sige mængden nok skal halvere – uden at have testet.

    1. Jeg bruger altid kakao, der er beregnet til bagning, og det fungerer hver gang! Måske har du brugt en alt for bitter kakao? Jeg har nemlig ikke oplevet, at der var nogle der ikke kunne komme igennem kagen, hverken børn eller voksne 🙂

  12. Det er utroligt så dårlige dine opskrifter er. Det er sjældent jeg kikser med bagværk så meget at det er helt uspiseligt. Det her er tredje gang jeg laver en i dine opskrifter. Kagen har fået over 1 time i ovnen og den er SLET ikke færdig indeni. Den er røget direkte i skraldespanden såvel som jordbærtærten, jeg også har forsøgt med. Virkelig skuffet.

    1. Enten kan der tilsættes med kaffe eller mere chokolade. Chokoladen fremhæver kaffesmagen 🙂

  13. Lige som en brownie skal være. Fulgte opskriften 100% og den blev perfekt efter min familie og min smag tak for altid gode opskrifter

  14. Det er virkelig en god god brownie elsker den ufatlig meget❤️ jeg har lavet den omkring 10 gange nu og den kan bare ikk blive kedelig stor ros til dig frederikke som har lavet opskriften

  15. Ville man kunne lave den på en almindelig lidt dyb bageplade? Selvom den er lidt større i målene ca 33×37. Eller ville du så anbefale at lave større portion? I så fald hvor meget større. Håber du vil svare, da jeg virkelig gerne ville lave den som bogstavkage til en fest i weekenden

  16. Hej Frederikke
    En helt fantastisk opskrift. ❤️ hvor længe kan den holde sig i køleskabet, tror du?

  17. Hej
    Din opskrift ser rigtig lækker ud!
    Kan man undlade espressopulver og skal man erstatte det med noget andet/tilføje mere/mindre af noget?

  18. Hej :kr er denne god til små børn (2 års fødselsdag) eller er det lidt træls med kaffesmagen:)

    Æggene skal ikke skilles?

    Og sidst : duer det med almindelig billig kakao pulver (bage). Fra supermarked og samme med chokolade? Eller bliver det så en skuffende oplevelse:)

    1. Den kan sagtens laves uden kaffen. Æggene skal ikke skilles og jeg bruger altid bare en billig bagekakao. Chokoladen behøver heller ikke at være god kvalitet, det kan sagtens være en billig fra supermarkedet 🙂 Rigtig god fornøjelse!

  19. Hejsa
    Jeg skal til at lave dessert til 23-25 pers. Jeg tænkte din brownie med is og råsyltede hindbær 🙂 Ved du nogenlunde hvor mange stykker du får ud af sådan en bradepande?

  20. Hej.
    Når jeg skal tjekke, om kagen er færdigbagt, må der godt sidde lidt ubagt dej på nålen? Eller skal den være helt gennembagt?
    Jeg prøvede nemlig at bage en anden af dine brownies, hvor jeg fik bagt den for lang tid, tror jeg, da der blev ved med at vælge dej på nålen, når jeg stak den i kagen.
    Tak for spændende opskrifter 😊

    1. Lige denne kage (og andre brownies) er blød og “klæg”, så der må gerne hænge lidt dej på nålen. Kagen sætter sig når den kommer på køl 🙂

Skriv en kommentar