Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd - Opskrift på den nemmeste dessert med flødeboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd

Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd – opskrift på den lækreste dessert med flødeboller, bastogne kiks, lemoncurd, flødeskum med creme fraiche og hakkede ristede mandler. Denne nemme kage er vol. 2 af min meget populære flødebollekage. En kage der passer perfekt til fredagshygge og som er virkelig nem at lave. Jeg har brugt bastogne kiks, men digestive kiks eller tuc kiks kan også sagtens bruges eller makroner. I stedet for flødeskum kan der også bruges denne mascarponecreme. Lav gerne lemoncurd en dag i forvejen, den kan holde sig længe på køl, så der kan også laves dobbelt portion og gemmes i en glas på køl og nydes til f.eks. scones. Rigtig god fornøjelse!

Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd Lemoncurd
Flødebollekage

Fremgangsmåde

Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd

Lemoncurd

Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen samt citronskal. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt og lad lemoncurden afkøle.

Flødebollekage

Pisk fløden til skum og vend den sammen med creme fraiche og vaniljesukker. Knus kiksene og kom dem i et fad. Mas flødebollerne og kom 12 af dem ovenpå kiksene. Kom halvdelen af flødeskummet på sammen med halvdelen af lemoncurd, mandler og blåbær og gentag dette i samme rækkefølge til du har brugt alle elementerne. Stil kagen på køl i 15 min. og nyd den med det samme. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar