Opskrifter Livsstil

Havregrynskuglekage med chokoladeganache

Havregrynskuglekage med chokoladeganache – ja, du læste rigtigt! En havregrynskuglekage! Jeg fik ideen til at lave denne kage fra min yndlings svenske blogger Frida. I Sverige spiser man nemlig “chokoladbollar”, som er svenske havregrynskugler, året rundt. De kan købes stort set overalt i Sverige, og de er noget større end dem vi laver i Danmark. Og i stedet for at stå og trille en hel masse havregrynskugler, så er det super nemt at fordele massen i en bradepande og skære havregrynskuglekagen ud i bidder. Jeg har toppet kagen med et lag chokoladeganache, farverigt krymmel og kokosmel. Kagen kan holde sig i et par dage i køleskabet og kan også fryses ned.

Det er over en uge siden jeg sidst har opdateret bloggen. Jeg har holdt en veltrængt pause fra køkkenet og kagerne. Det har egentlig ikke været en pause, jeg bevidst har besluttet at tage, det er bare sket helt af sig selv.  I de seneste par uger, har der nemlig været fart på i min lille biks og der er ved at ske store ting og sager, som jeg glæder mig til at dele med jer. Rigtig god lørdag!

Havregrynskuglekage med chokoladeganache

Ingredienser

Havregrynskuglekage (ca. 20 stykker):

150 g mælkechokolade

450 g havregryn

40 g kakaopulver

40 g O’boy kakao

400 g smør, stuetemp.

40 g flormelis

2 tsk. vaniljesukker

1 dl stærk kaffe, koldt

Chokoladeganache:

200 g mørk chokolade

2 dl piskefløde

Derudover:

Kokosmel

Krymmel

 

Fremgangsmåde

Havregrynskuglekage:

Smelt chokoladen i en lille gryde og stil den til side. Kør havregryn, kakaopulver og O’boy i en foodprocessor indtil havregrynene er fintmalede. Hæld massen over i en skål imens du kører smør, flormelis, vaniljesukker, kaffe og den smeltede chokolade i foodprocessoren. Tilsæt herefter havregrynsblandingen til massen bliver ensartet og til en fast “dej”. Tryk havregrynskuglekagen ud i en form (ca. 30×40) beklædt med bagepapir og stil kagen på køl imens du laver chokoladeganachen.

Chokoladeganache:

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen udover den havregrynskuglekagen. Drys med krymmel og kokosmel og stil kagen på køl til den har sat sig. Skær den ud i passende stykker og servér. Velbekomme!

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. Mums, den vil jeg prøve at lave.
    Ved du hvor længe den kan holde sig inden den skal spises? Overvejer at lave den fredag aften og servere den søndag? 🙂

    1. Den kan sagtens laves fredag og spises søndag. Den har nemlig godt af at stå på køl i noget tid, så den rigtig kan blive kold og ganachen kan sætte sig. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke 🙂

  2. Skal det være o’boy kakao pulver eller kan der bruges alle slags kakaopulver til mælk? 🙈☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.