Eggnog - Opskrift på hjemmelavet æggepunch - amerikansk juledrik

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Eggnog

Eggnog – Opskrift på den klassiske amerikanske juledrink. Eggnog er en æggepunch (æggesnaps) tilsat muskatnød, kanel, nelliker, vanilje, mælk og fløde som koges op under piskning. Herefter køles massen ned, blandes med alkohol og pyntes med flødeskum og kanelstænger. En sød, cremet og krydret juledrink, som sagtens kan laves og serveres i en alkoholfri version.

Der findes stort set ikke en amerikansk julefilm, hvor de ikke drikker varm chokolade eller eggnog. Amerikanerne drikker eggnog til Thanksgiving, men også i dagene op til jul. Det er sådan en hyggelig drink at servere i juletiden, omend den er lidt i den tunge ende, så lav gerne små delikate glas, når den skal serveres og opbevar resten på køl i op til 1 uge.

Eggnog kan serveres med forskellige slags alkohol (eller helt uden). Prøv med f.eks. rom, whiskey eller cognac. Jeg har pyntet med flødeskum, et drys muskatnød og kanel samt kanelstænger. Men hvis du synes det bliver lidt for meget med flødeskummen, så kan den helt undlades. Prøv også at pynte med slikstokke aka bismarckstokke. Prøv også min opskrift på pumpkin spice latte eller varm chokoalde. Rigtig god fornøjelse!

Eggnog

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Eggnog
Til servering

Fremgangsmåde

Eggnog

Pisk æggeblommer, sukker, muskatnød, kanel, nelliker og vaniljesukker til en sej og luftig æggesnaps.

Varm fløde og mælk op i en gryde til det når ca. 45 C.

Hæld den varme fløde/mælkeblanding op i æggesnapsen lidt ad gangen og pisk det godt. Hæld hele blanding i gryden og varm det op under piskning til det når 65 C. Det må endelig ikke blive varmere, for så bliver det nærmest til røræg.

Hæld den varme blanding i en høj flaske eller kande og stil på køl indtil det er helt afkølet. Det tykner lidt, når det bliver koldt.

Ved servering piskes fløden til en let flødeskum. Rør godt rundt i eggnog-blandningen, så det hele bliver godt fordelt. Kom eggnog i glas og smag til med alkohol. Pynt med flødeskum og et drys muskatnød og kanel. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar