Dip med karamelliserede løg - Opskrift på løgdip med karamelliserede løg
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Dip med karamelliserede løg

Dip med karamelliserede løg – Opskrift på lækker hjemmelavet løgdip med karamelliserede løg. Denne dip er så lækker og perfekt at servere sammen med chips. Jeg elsker alt med dip og dressing og denne løgdip er virkelig god! Den kan selvfølgelig serveres med chips, men også sammen med pitabrød, smøres på bagels, nachos og med grøntsagstave.

Løgdippen består af karamelliserede løg, jeg har brugt rødløg, men almindelig løg kan også bruges, som steges på panden, blendes og blandes sammen med creme fraiche. Dippen kan også laves med græsk yoghurt, skyr eller en blanding. Stil gerne dippen på køl i et par timer, så bliver den bedst, fordi den får lov til at stå at trække en masse smag. Den kan sagtens holde sig i et par dage på køl. Prøv også min opskrift på fetadip med bagte tomater eller haydari med peberfrugt. Rigtig god fornøjelse!

Dip med karamelliserede løg

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Dip med karamelliserede løg

Fremgangsmåde

Dip med karamelliserede løg

Steg løg og hvidløg i smørret. Steg til løgene bliver klare. Tilsæt timian og hvidvinseddike. Drys brun farin udover og steg løgene i ca. 20 minutter til de nærmest karamelliserer og bliver lysebrune. Smag til med salt. Blend løgene i en foodprocessor eller en blender, så de bare lige bliver grofthakkede. Lad løgene afkøle.

Rør creme fraiche sammen med hvidløgspulver og løgene. Smag til om der skal tilsættes mere salt eller evt. sukker. Kom dippen i en skål og stil på køl i et par timer, så det kan trække smag. Pynt evt. med frisk persille. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar