Croque Madame og Croque Monsieur – Opskrift på de lækreste franske sandwich/toasts Croque Madame og Croque Monsieur. Croque Madame og Croque Monsieur serveres nærmest på enhver fortovscafe i Frankring, og i særdeleshed i Paris, og der findes de helt kedelige, som nærmest bare minder om en parisertoast, og så findes der de lækre varianter med masser af god smag og fyld. Forskellen på Madame og Monsieur er egentlig bare at der er et spejlæg på toppen af en Croque Madame.
Jeg har lavet mine egne versioner af de lækre toasts. De består af lækkert hjemmebagt brød, jeg har brugt denne opskrift, som var blevet tørt og kedeligt og det er helt perfekt at bruge til denne ret. Der er en blanding af creme fraiche, revet ost, sennep og salt og peber, som er rørt sammen, imellem brødene sammen med god skinke. Derudover er der selvfølgelig spejlæg på toppen. Jeg har lavet 2 af dem med spejlæg og to af dem uden spejlæg.
Servering
Croque Madame og Croque Monsieur kan serveres med cornichoner, friske salat med tomater og agurk. Sådan en ret her er perfekt som tømmermændsmad, f.eks. d.1 januar, hvor de fleste har brug for noget salt og fedt ovenpå en festlig aften. Rigtig god fornøjelse!
Croque Madame og Croque Monsieur
Ingredienser
Croque Madame og Croque MonsieurFremgangsmåde
Croque Madame og Croque Monsieur
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Rør creme fraiche, revet ost, sennep, salt og peber sammen.
Rist brødskiverne i smør på begge sider til brødet er sprødt og har taget farve.
Kom herefter skinke på 4 af brødskiverne og creme fraiche på de 4 andre. Klap dem sammen så du får 4 sandwich med creme fraiche og skinke i. Drys evt. lidt ekstra ost ovenpå og bag sandwich i ovnen i ca. 15-20 minutter. Brødet skal være sprødt og osten skal være smeltet og gerne være flydt lidt ud.
Imens de er i ovnen steges spejlæg i smør på en pande. Kom et spejlæg på hver af de færdigbagte sandwich, hvis du vil lave croque madame ellers så undlader du bare helt spejlæg. Nyd dem med det samme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar