En lækker friteret snack med squash og revet ost dyppet i en chilidip med feta, det kan man da ikke gå helt galt i byen med. Den perfekte snack inden middagen, på tapas-bordet eller noget helt tredje. Prøv opskriften her:
Ingredienser
Squashkugler (ca. 16-18 stk.):
600 g squash (svarer til 2 store squash)
2 tsk. salt
250 g revet mozzarella eller en anden slags revet ost
1 tsk. spidskommen
2 tsk. tørrede chiliflager
2 fed hvidløg, presset
Peber
2 spsk. hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
Chilidip med feta:
4 dl græsk yoghurt (10 eller 2 %)
2 spsk feta, enten tern eller en blok man selv skærer ud
2 tsk. Sriracha
1 tsk. tørrede chiliflager
Salt
Peber
Til panering:
3 sammenpiskede æg
150 g hvedemel
150 g panko rasp
1 L smagsneutral olie til fritering, f.eks. solsikkeolie
Fremgangsmåde
Squashkugler:
Riv squash på et rivejern. Tilsæt salt og pres vandet ud af squashen. Bland squash med revet ost, spidskommen, tørrede chiliflager, hvidløg, peber, hvedemel og kartoffelmel. Form 16 til 18 lige store kugler og læg dem i køleskabet, så de kan sætte dig.
Chilidip med feta:
Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål.
Sådan panerer og friterer du squashkuglerne:
Panér squashkuglerne ved at rulle dem i æg, hvedemel, æg igen og til sidst i panko rasp. Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den langsomt op. Tjek om olien er varm ved at komme en smule mel i og hvis det bobler rundt om, så er olien klar. Fritér 2 squashkugler af gangen i 2 minutter til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér de lune squashkugler sammen med dippen. Velbekomme!
.
De ser super lækre ud! Dem må jeg prøve
Ved du om det er muligt at lave dem lidt inden de skal bruges og så bare lige lune dem i ovnen inden servering ?
De er også virkelig gode! Ja, jeg tænker, at de sagtens kan varmes lunes i ovnen inden servering, for at blive sprøde igen 🙂 Rigtig god fornøjelse!