Opskrifter Livsstil

Friterede squashkugler med chilidip

En lækker friteret snack med squash og revet ost dyppet i en chilidip med feta, det kan man da ikke gå helt galt i byen med. Den perfekte snack inden middagen, på tapas-bordet eller noget helt tredje. Prøv opskriften her:

Ingredienser

Squashkugler (ca. 16-18 stk.):

600 g squash (svarer til 2 store squash)

2 tsk. salt

250 g revet mozzarella eller en anden slags revet ost

1 tsk. spidskommen

2 tsk. tørrede chiliflager

2 fed hvidløg, presset

Peber

2 spsk. hvedemel

2 spsk. kartoffelmel

Chilidip med feta:

4 dl græsk yoghurt (10 eller 2 %)

2 spsk feta, enten tern eller en blok man selv skærer ud

2 tsk. Sriracha

1 tsk. tørrede chiliflager

Salt

Peber

Til panering:

3 sammenpiskede æg

150 g hvedemel

150 g panko rasp

1 L smagsneutral olie til fritering, f.eks. solsikkeolie

Fremgangsmåde

Squashkugler:

Riv squash på et rivejern. Tilsæt salt og pres vandet ud af squashen.  Bland squash med revet ost, spidskommen, tørrede chiliflager, hvidløg, peber, hvedemel og kartoffelmel. Form 16 til 18 lige store kugler og læg dem i køleskabet, så de kan sætte dig.

Chilidip med feta:

Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål.

Sådan panerer og friterer du squashkuglerne:

Panér squashkuglerne ved at rulle dem i æg, hvedemel, æg igen og til sidst i panko rasp. Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den langsomt op. Tjek om olien er varm ved at komme en smule mel i og hvis det bobler rundt om, så er olien klar. Fritér 2 squashkugler af gangen i 2 minutter til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér de lune squashkugler sammen med dippen. Velbekomme!

.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.