Citronsorbet – Opskrift på den lækreste syrlige citronsorbet med citronsaft og citronskal. Citronsorbet er en klassisk syrlig sorbet med citron, som er en perfekt ganerenser efter et dejligt måltid. Citronsorbet er meget nemt at lave, fordi den kun består af vand, sukker og citron. Massen stilles på frys, hvor der herefter røres i den undervejs i indfrysningen, så man undgår, at der dannes iskrystaller i massen.
En sorbet laves med vand og ikke fløde og eller mælk, som en almindelig klassisk flødeis laves med. Sorbet kan også laves med forskellige bær og frugter. Denne sorbet med citron kan serveres, som den er eller med citronskal og frisk timian som topping. Prøv også min opskrift på pink champagne sorbet med grapefrugt lige her. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Citronsorbet
2,5 dl vand
250 g sukker
Revet skal af 1 øko citron
1 dl citronsaft (ca. 2-3 citroner)
Fremgangsmåde
Citronsorbet
Kog vand, sukker og revet citronskal op. Det skal bare lige koge et par minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaften.
Hæld ismassen i en beholder og stil i fryseren i 1,5 time. Herefter røres der rundt i sorbeten et par gange over 2 timer. Server sorbeten efterfølgende eller opbevar den i fryseren indtil servering. Velbekomme!