Citronsorbet – Opskrift på den lækreste syrlige citronsorbet med citronsaft og citronskal. Citronsorbet er en klassisk syrlig sorbet med citron, som er en perfekt ganerenser efter et dejligt måltid. Citronsorbet er meget nemt at lave, fordi den kun består af vand, sukker og citron. Massen stilles på frys, hvor der herefter røres i den undervejs i indfrysningen, så man undgår, at der dannes iskrystaller i massen.
En sorbet laves med vand og ikke fløde og eller mælk, som en almindelig klassisk flødeis laves med. Sorbet kan også laves med forskellige bær og frugter. Denne sorbet med citron kan serveres, som den er eller med citronskal og frisk timian som topping. Prøv også min opskrift på pink champagne sorbet med grapefrugt lige her. Rigtig god fornøjelse!
Citronsorbet
Ingredienser
Fremgangsmåde
Citronsorbet
Kog vand, sukker og revet citronskal op. Det skal bare lige koge et par minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaften.
Hæld ismassen i en beholder og stil i fryseren i 1,5 time. Herefter røres der rundt i sorbeten et par gange over 2 timer. Server sorbeten efterfølgende eller opbevar den i fryseren indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar