Citronpasta – Opskrift på cremet citronpasta med citronpesto, grillede citroner og mascarpone. Denne pastaret er så lækker og dejlig smagfuld med en cremet sauce med citronpesto i. Pastaretten består af halve citroner, som steges/grilles på en varm pande, som giver dem en dejlig og kraftigere smag af citron. Herefter fjernes citronerne og der steges løg og hvidløg i olie på panden. Der tilsættes citronpesto, mascarpone, parmesan og pastavand. Det hele simrer og bliver til en cremet sauce, som smages til med citronsaft, salt og peber inden der vendes kogt spaghetti i. Pastaretten serveres på et fad sammen med de dekorative grillede halve citroner.
Jeg har også en anden version af en citronpasta, som mere minder om en italiensk pasta al limone, hvor det er en citron-flødesauce. Jeg har også denne opskrift, som er laks med citronsauce og spinat.
Denne citronpasta er perfekt at servere på en sommerdag med et glas hvidvin. Pastaretten kan også sagtens serveres som en forret, hvor man anretter pastaen på lidt mindre tallerkener, så man ikke forspiser sig i pasta inden hovedretten. Rigtig god fornøjelse!
Citronpasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Læg de halve citroner, med skæresiden nedad, på en varm pande. Lad dem stege til de tager farve og tag herefter citronerne af panden. Kom olie på panden og svits løg og hvidløg i olien til de er klare.
Bring vand i kog i en gryde, tilsæt salt og kog spaghettien som anvist på pakken.
Tilsæt citronpesto på panden sammen med mascarpone og pastavandet. Rør det godt sammen og lad det simre i et par minutter. Pres saften ud af en af de halve citroner ned i saucen og rør parmesan i. Smag saucen til med salt og peber. Vend de kogte spaghetti i saucen og server pastaretten på et fad. Pynt med to af de halve citroner. Pres saften ud af den sidste citron udover pastaen og riv evt. citronskal over samt drys med salt og peber. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar