Citronkage ala Starbucks – Opskrift på lækker saftig citronkage med citronglasur ala Starbucks. Dette hjemmebagte Copycat Starbucks Lemon Loaf cake er super lækkert og virkelig nemt at bage. Det er lavet med inspiration fra citronkagen fra Starbucks og det er dejligt syrligt, saftigt og sødt. Ovenpå kagen er der en citronglasur med flormelis, citronsaft og mælk. Glasuren er helt sprød og krakelerer, når der skæres i kagen. Jeg har derudover pyntet kagen med kandiserede citronskiver, men det behøver man slet ikke.
prøv også min opskrift på citronkage med birkes og frosting. Rigtig god fornøjelse!
Citronkage ala Starbucks
Ingredienser
CitronkageFremgangsmåde
Citronkage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom sukker, revet citronskal og vaniljesukker i en røreskål. Gnid citronskallen ind i sukkeret med fingrene, det giver nemlig den bedste citronsmag.
Tilsæt æggene og pisk til en luftig æggesnaps. Pisk smeltet smør, solsikkeolie, citronsaft, mælk og creme fraiche i. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
Beklæd en brødform på 2 L med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 40 min.
Lad kagen afkøle på en rist.
Citronglasur
Rør ingredienserne sammen til en ensartet let tyk-flydende glasur. Smør glasuren udover kagen. Pynt evt. med kandiserede citronskiver.
Skær kagen i skiver og server. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kan man bage kagen dagen i forvejen? Og hvordan ville du i så fald opbevare den, indtil den skal spises? ☺️
Erstattede 50 g mel med 50 g kartoffelmel, og kagen blev ekstra luftig og let.
Jeg ved simpelthen ikke om jeg gjorde noget forkert, men selvom jeg sigtede melet i, blev der ved med at være melklumper i dejen, der ikke rigtig kunne røres ud. Den er i ovnen nu, og er spændt på om der fortsat er melklumper i når den er bagt
Nøj en lækker kage. I mine øjne perfekt. Svampet – sur/sød som alligevel gør den let. Den egner sig både til kaffe og the, og bliver helt sikkert en af mine favoritter når der kommer gæster til kaffe/the.
Tusind tak for din søde kommentar – det gør mig SÅ glad!