Chokolademousse på 3 ingredienser - Nem chokolademousse

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolademousse på 3 ingredienser

Chokolademousse på 3 ingredienser – Opskrift på nem, lækker og luftig chokolademousse med appelsin lavet på få ingredienser. Denne chokolademousse er lidt anderledes end en klassisk chokolademousse. Chokolademoussen består af æggehvider der piskes op med flormelis. Herefter røres æggeblommer i smeltet chokolade og æggehviderne vendes forsigtigt i chokolademassen til det bliver en luftig mousse. Der tilsættes revet appelsinskal inden moussen hældes i en skål og stilles på køl, hvor den skal sætte sig. Chokolademoussen serveres med revet chokolade, olivenolie, havsalt og revet appelsinskal.

Når æggene røres i den smeltede chokolade, så kan de ske at chokoladen sætter sig og bliver fast, men det er helt, du skal bare tilsætte lidt kogende vand, en spiseskefuld ad gangen, og så kan du røre det helt blankt igen. Brug gerne en god mørk chokolade, hvis du kan lide en rigtig god og kraftig chokoladesmag. Appelsinskallen kan sagtens undlades,men det giver en dejlig smag sammen med den mørke chokolade.

Chokolademoussen kommes i en skål inden den sættes på køl. Herefter fordeles den i små portionsglas, hvor den pyntes med olivenolie, havsalt, revet chokolade og appelsinskal. Det er en super dejlig smagskombination og den er perfekt at servere for gæster. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften på denne lækre chokolademousse har jeg lavet og udviklet sammen med søde Maria.

Chokolademousse på 3 ingredienser

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Chokolademousse
Desuden

Fremgangsmåde

Smelt chokolade i en skål over vandbad.

Del æg i æggeblommer og hvider, og kom dem i hver deres skål. Æggehviderne skal i en lidt større skål, hvor de skal piskes op.

Pisk æggehvider til små toppe og tilsæt flormelis, pisk yderligere 30-60 sekunder, indtil det er blankt.

Tilsæt æggeblommerne én efter én til den smeltede chokolade og bland det godt. Det kan ske at chokoladen sætter sig, men det er helt ok – hvis du blot tilsætter lidt kogende vand, en spiseskefuld ad gangen (brugte 6 spsk), så kan du røre det blankt igen.

Vend forsigtigt de piskede æggehvider i blandingen af 3 omgange, så du bevarer luften.

Hæld chokolademoussen i en skål og kom på køl i minimum 4 timer – gerne natten over.

Anret i skåle og top med spåner af mørk chokolade (kan nemt laves med en kniv), olivenolie, flagesalt og revet appelsinskal efter behov. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar