Chokolade fudge med nødder - Opskrift på hjemmelavet chokolade fudge med nødder
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolade fudge med nødder

Glædelig 7. december og velkommen til endnu en opskrift i min julekalender, som i dag er en opskrift på chokolade fudge med nødder og rosiner. I er vilde med fudge, så jeg har nu 3 forskellige fudge opskrifter, som udover dagens opskrift også tæller: almindelig fudge med havsalt og fudge med juleskum. Jeg har brugt mælkechokolade i fudgen, men mørk chokolade kan også bruges.  Nødderne i fudgen er en blanding af mandler og hasselnødder, men næste gang jeg laver sådan en portion, så vil jeg også prøve med pekannødder. Rosinerne kan byttes ud med tranebær eller blot undlades helt. Rigtig god fornøjelse!

Chokolade fudge med nødder

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 2 t.
I alt 2 t. 10 min.

Ingredienser

Chokolade fudge med nødder (ca. 40 stk.)

Fremgangsmåde

Chokolade fudge med nødder

Kom piskefløde, sukker, sirup og salt i en tykbundet gryde og kog det op, imens du rører i gryden undervejs. Kog massen til den når 124 C. Det tager ca. 25-30 minutter. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt smør og mælkechokolade og rør det godt rundt til det hele er smeltet. Tilsæt til sidst hakkede nødder og rosiner og rør rundt.

Beklæd en form på  21 x 21 cm med bagepapir og hæld fudgen i formen. Stil formen på køl indtil fudgen har sat sig (tager ca. 1-2 timer) og skær den ud i lige store stykker og server. Opbevar fudgen på køl i en lufttæt beholder (den kan holde sig i et par uger på køl). Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar