Chocolate layer cake with salted caramel and popcorn! – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Chocolate layer cake with salted caramel and popcorn!

 

Ih, hvor er det dejligt at så mange har lyst til at læse med her og bruge mine opskrifter! TAK!

Denne kage er nok den vildeste jeg nogensinde har bagt og så smager den tilmed monster godt! Det er en chokoladelagkage bestående af 3 luftige chokoladelagkagebunde, fløjlsblød chokoladesmørcreme, saltkaramelsauce og sidst, men ikke mindst, popcorn. Det er den lækreste og bedste kombination! Jeg håber så meget, at I har lyst til at prøve kagen. Her kommer opskriften:

 

Ingredienser

3 luftige chokoladelagkagebunde:

4 æg

400 g sukker

240 g smør, smeltet

80 g kakaopulver

400 g hvedemel

500 g mælk

5 g salt

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1 tsk. vaniljesukker

Chokoladesmørcreme:

360 g smeltet chokolade

450 g smør, blødt

460 g flormelis

3 tsk. vaniljesukker

Saltkaramelsauce:

2 dl piskefløde

2 dl flormelis

1 dl mørk sirup

40 g smør

1 tsk. salt

Derudover:

Popcorn

 

Fremgangsmåde

3 luftige lagkagebunde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt herefter det smeltede smør. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i det i dejen, imens du skiftevis tilsætter mælk. Fordel dejen i 3 springforme (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir og drysset med kakaopulver i bunden. Bag formene i ca. 25 minutter ved 180 C. Lad dem køle helt af.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk til det får en cremet og luftig masse. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.

Saltkaramelsauce:

Kog fløde, flormelis og sirup langsomt op under omrøring. Bliv ved med at røre indtil det bliver tykkere. Det må gerne boble. Tilsæt smør og salt og rør i karamellen indtil den bliver glat og tyk i konsistensen. Hæld karamellen i en lufttæt beholder og stil det på køl, så den kan køle af og tykne.

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Læg den første bund på fadet og smør et godt lag chokoladesmørcreme på. Gentag indtil du har den sidste bund med smørcreme på. Bland popcorn med lidt af karamellen og kom dem oven på kagen. Hæld lidt karamel udover, så det løber ned af siderne. Gem resten af karamellen til topping på f.eks. is eller havregrød. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, så er det vigtigt, at den kommer på køl, så smørcremen ikke smelter. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

7 Comments
  1. Hej.

    Kan lagkagebundene fryses? Håber at lave den til vores børns fødselsdag. Lyder lækkert!

    1. Det kan de sagtens, hvis de bliver pakket godt ind i bagepapir og derefter kommes i fryseposer 🙂 Så er de bare ikke så sprøde, men mere bløde, som dem man køber, men det betyder jo ingenting for smagen! God fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Tak for svar.
    Et sidste spørgsmål ? Hvis man nu ikke har tre springforme, ved du så om man kan lave dem bare på bageplade uden form eller har du andre gode ideer?
    Hilsen Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.