Chocolate layer cake with salted caramel and popcorn! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chocolate layer cake with salted caramel and popcorn!

 

Ih, hvor er det dejligt at så mange har lyst til at læse med her og bruge mine opskrifter! TAK!

Denne kage er nok den vildeste jeg nogensinde har bagt og så smager den tilmed monster godt! Det er en chokoladelagkage bestående af 3 luftige chokoladelagkagebunde, fløjlsblød chokoladesmørcreme, saltkaramelsauce og sidst, men ikke mindst, popcorn. Det er den lækreste og bedste kombination! Jeg håber så meget, at I har lyst til at prøve kagen. Her kommer opskriften:

 

Chocolate layer cake with salted caramel and popcorn!

Ingredienser

3 luftige chokoladelagkagebunde:
Chokoladesmørcreme:
Saltkaramelsauce:
Derudover:

Fremgangsmåde

3 luftige lagkagebunde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt herefter det smeltede smør. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i det i dejen, imens du skiftevis tilsætter mælk. Fordel dejen i 3 springforme (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir og drysset med kakaopulver i bunden. Bag formene i ca. 25 minutter ved 180 C. Lad dem køle helt af.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk til det får en cremet og luftig masse. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.

Saltkaramelsauce:

Kog fløde, flormelis og sirup langsomt op under omrøring. Bliv ved med at røre indtil det bliver tykkere. Det må gerne boble. Tilsæt smør og salt og rør i karamellen indtil den bliver glat og tyk i konsistensen. Hæld karamellen i en lufttæt beholder og stil det på køl, så den kan køle af og tykne.

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Læg den første bund på fadet og smør et godt lag chokoladesmørcreme på. Gentag indtil du har den sidste bund med smørcreme på. Bland popcorn med lidt af karamellen og kom dem oven på kagen. Hæld lidt karamel udover, så det løber ned af siderne. Gem resten af karamellen til topping på f.eks. is eller havregrød. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, så er det vigtigt, at den kommer på køl, så smørcremen ikke smelter. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar