Vegansk chokoladelagkage - opskrift på vegansk chokoladesmørcreme
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vegansk chokoladelagkage

Vegansk chokoladelagkage – den lækreste chokoladelagkage med saftige bunde og fluffy chokoladesmørcreme. Jeg afprøver flere og flere veganske opskrifter, og det er så sjovt at lege med nogle andre ingredienser end dem jeg er vant til. Jeg blev inspireret af Frida, som har denne blog, til at bage denne kage. Faktisk har jeg næsten en opskrift der er magen til, bare med glutenfrie bunde, og som ikke er vegansk. Disse veganske chokoladekagebunde smager så godt og er saftige og svampede. Æggene er skiftet ud med kikærtevand, som opfører sig lidt som æggehvider, når det bliver pisket. Kikærterne kan man jo bruge til humus eller riste dem i ovnen med en masse krydderier, salt og olivenolie. Kagen kan med fordel bages og samles en dag i forvejen og blot tages ud ca. 15 minutter før den skal serveres, så smørcremen ikke er så hård. Rigtig god fornøjelse!

Vegansk chokoladelagkage

Ingredienser

Vegansk chokoladelagkage (til ca. 10-12 personer): Chokoladebunde:
Chokoladesmørcreme:
Derudover:

Fremgangsmåde

Chokoladebunde:

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Bland mel, sukker, salt, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt plantemælk og olie og pisk det godt. I en anden skål piskes kikærtevandet skummende, ligesom når man pisker æggehvider. Bland det i dejen til en tyk og klæg dej. Fordel dejen i 3 springforme på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir. Hvis du ikke har 3 ens forme, kan du bare bage en bund ad gangen. Bag bundene i 14 minutter og lad dem herefter køle af.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis til det ikke klumper mere. Hæld chokoladen i og pisk godt. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig konsistens.

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på. Læg den første bund på fadet og smør et godt lag chokoladesmørcreme på. Gentag indtil du har den sidste bund med smørcreme på. Smør kagen op med resten af smørcremen. Pynt kagen med hindbær, kokosmel og skovsyre. Stil kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

8 kommentarer
  1. Den ser så super lækker ud ? og jeg står lige og skal lave en vegansk lagkage j weekenden, så jeg tror jeg vil afprøve denne. Tror du at man kan bruge mørk chokolade i smørcremen i stedet for lys chokolade?

    1. Ej, hvor perfekt! JA, du kan sagtens bruge mørk chokolade 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Hej Frederikke..

    Skal lave denne lagkage til min søn’s navngivning på lørdag..

    Mon man kan lave den dagen før? ??

  3. Kan man lave den med almindelig mælk olie og smør ? I så fald, har du et råd til hvilken mælk og olie man burde bruge?

  4. Bundene lyder lækre, men er ikke så vild med smørcreme. Kan man bruge frugt, flødeskum, alm.creme istedet for?

Skriv en kommentar