Denne melfri chokoladelagkage er helt igennem vidunderlig! Den er samtidig også en rigtig tung kage, så hvis man vil lave en lidt mindre kage, så kan man sagtens nøjes med at halvere opskriften, så der kun bliver en bund. Måske et bud på en Valentines kage? Her kommer opskriften:
Melfri luksus chokoladelagkage
Ingredienser
Til 10-12 personer 3 chokoladelagkagebunde:Fremgangsmåde
Chokoladelagkagebunde:
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk sukkeret i. Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen. Fordel dejen i 3 springforme (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bundende i ca. 25 minutter ved 180 C. De skal være bløde inden i, så derfor skal de stå på køl natten over.
Chokoladesmørcreme:
Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk til det får en cremet og luftig masse. Hæld fløden i lidt ad gangen, imens der piskes. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.
Pynt kagen:
Placer en bund på det fad, du gerne vil servere kagen på og smør ¼ af chokoladesmørcremen ud på bunden. Sørg for at det kommer godt ud til kanterne. Når du har smurt det sidste creme ud på den sidste bund, kan du smøre kagen op med resten af cremen. Hvis der er mere creme tilbage kan du, ligesom jeg har gjort, sætte små dutter ovenpå kagen med en stjernetyl og pynte med hindbær, Toffifee, Center og skovsyre. Velbekomme!
Et lille tip: Tag kagen ud af køleskabet ca. 20 minutter inden den skal serveres, så den lige kan temperere.
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar