Melfri luksus chokoladelagkage - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Melfri luksus chokoladelagkage

Denne melfri chokoladelagkage er helt igennem vidunderlig! Den er samtidig også en rigtig tung kage, så hvis man vil lave en lidt mindre kage, så kan man sagtens nøjes med at halvere opskriften, så der kun bliver en bund. Måske et bud på en Valentines kage? Her kommer opskriften:

Melfri luksus chokoladelagkage

Ingredienser

Til 10-12 personer 3 chokoladelagkagebunde:
Chokoladesmørcreme:
Pynt:

Fremgangsmåde

Chokoladelagkagebunde:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk sukkeret i. Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen. Fordel dejen i 3 springforme (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bundende i ca. 25 minutter ved 180 C. De skal være bløde inden i, så derfor skal de stå på køl natten over.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk til det får en cremet og luftig masse. Hæld fløden i lidt ad gangen, imens der piskes. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.

Pynt kagen:

Placer en bund på det fad, du gerne vil servere kagen på og smør ¼ af chokoladesmørcremen ud på bunden. Sørg for at det kommer godt ud til kanterne. Når du har smurt det sidste creme ud på den sidste bund, kan du smøre kagen op med resten af cremen. Hvis der er mere creme tilbage kan du, ligesom jeg har gjort, sætte små dutter ovenpå kagen med en stjernetyl og  pynte med hindbær, Toffifee, Center og skovsyre. Velbekomme!

 

Et lille tip: Tag kagen ud af køleskabet ca. 20 minutter inden den skal serveres, så den lige kan temperere.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar