Lækker lagkage med chokoladesmørcreme! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lækker lagkage med chokoladesmørcreme!

Jeg startede dagen med en powerwalk tur på 5 km efterfulgt af en lækker smoothiebowl med diverse toppings. Er det for resten noget I kunne tænke jer at få opskriften på? Jeg spiser stort set altid en smoothie bowl til morgenmad og sådan en bandit kan jo varieres i det uendelige. Når, men det skal jo slet ikke handle om smoothie, men om denne bombe af en lagkage. Det er en lagkage bestående af lyse lagkagebunde med den blødeste chokoladesmørcreme i midten. Jeg har lavet en stor portion, da jeg gerne ville have en høj kage, men man kan sagtens halvere opskriften, så man i stedet får en lagkage med to lag. Eller man kan lave to kager i stedet for én kæmpe lagkage. Her kommer opskriften:

Lækker lagkage med chokoladesmørcreme!

Ingredienser

Lagkagebunde:
Chokoladesmørcreme:

Fremgangsmåde

Lagkagebunde:

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen imens der piskes. Tilsæt resten af ingredienserne. Fordel dejen i to springforme beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter. Når bundene er færdigbagte skal de køle helt af før kagen kan samles.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk til det får en cremet og luftig masse. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.

Saml kagen:

Skær kagerne en gang igennem, så du får to lagkagebunde af hver kage. Placer en bund på det fad, du gerne vil servere kagen på og smør ¼ af chokoladesmørcremen ud på bunden. Sørg for at det kommer godt ud til kanterne. Når du har smurt det sidste creme ud på den sidste bund, kan du pynte med de bær du har lyst til. Jeg har brugt 2 bakker blåbær og 2 bakker brombær, samt lidt skovsyre for synets skyld. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
  1. Jeg vil også gerne vide hvad størrelse springform du bruger. OG vil også gerne høre, når du skriver at du bruger chokolade? Hvilken slags bruger du, altså hvor meget kakao er der? ?

  2. Springformen er 26 cm i diameter ? Og jeg brugte mørk chokolade på 45 %, men cremen vil kun blive bedre med en chokolade på f.eks. 60-70 %! Rigtig god fornøjelse og god dag til dig!

  3. Hej Frederikke!
    Kan man evt. halvere opskriften og nøjes med to bunde? Skal holde fødselsdagsbrunch så jeg tænker at en kage med fire bunde til efter maden bliver lidt meget, hæhæ! Men synes kagen lyder vildt lækker, så vil gerne lave den i mindre ? Hvad tænker du?
    Hilsen Maria

  4. Tak for svar ? Ville du samle kagen samme dag, som du bager den eller vil du vente til inden servering? Og så lade chokoladesmørcremen stå i køleskabet natten over.

Skriv en kommentar