Opskrift på den bedste mexicanske chili con carne med oksekød skåret i tern og lækre toppings. Det er en mexicansk krydret simreret med oksekød, chili og bønner. Den er så lækker, og dette er min bedste opskrift på en velsmagende og skøn chili con carne, hvor man selv skærer oksekødet ud og ikke bruger hakket oksekød. Jeg bruger okseklump, men en roastbeef eller tykkam kan også bruges. Dog er hakket oksekød altså også lækkert at bruge, hvis man ikke selv ønsker at stå med kødet og skære det ud.
Jeg elsker det, som efter min mening gerne må være til den stærke side, men det kan man sagtens helt selv justere med mængden af chili. Jeg bruger frisk rød chili, men tørrede chiliflager kan også bruges.
Chokolade i chili con carne
Der tilsættes mørk chokolade i retten, som giver en dybde og passer perfekt til chili. Der må endelig ikke komme for meget chokolade i, retten skal bare tilføres en smule sødme og dybde og skal ikke smage af chokolade. Brug gerne en mørk chokolade på ca. 70 %
Forslag til chili con carne toppings
Det kan selvfølgelig blot spises som den er eller ovenpå ris, men det smager herligt med en masse lækre toppings på, som f.eks.:
- Fed creme fraiche, gerne 18% eller 38%
- Revet cheddar
- Nachos
- Frisk finthakket chili
- Koriander eller persille
- Guacamole
- Tomatsalsa
Denne ret kan sagtens fryses ned, hvis ikke det hele bliver spist. Så har du nem aftensmad til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Den er perfekt at servere til både hverdag og fest. Prøv også min opskrift på vegetarisk chili con carne, som går under navnet chili sin carne. Rigtig god fornøjelse!
Retten har en spændende historie, der stammer fra det sydvestlige USA og Mexico. Retten blev oprindeligt lavet af spanske kolonister, der blandede lokale ingredienser som chilipeber og kød med europæiske krydderier. I slutningen af 1800-tallet blev chili con carne en favorit blandt cowboys og arbejdere i Texas, hvor den blev serveret som et fyldestgørende måltid. Opskrifterne varierer, men du finder altid hakket kød, bønner, chili og tomater i blandingen. I dag er det en elsket klassiker, som mange nyder derhjemme eller på restauranter, og den er blevet en del af den amerikanske madkultur.
Chili con carne
Ingredienser
Chili con carneFremgangsmåde
Chili con carne
Fjern fedt og eventuelle sener i kødet. Skær det herefter i tern.
Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt paprika, kanel og spidskommen. Tilsæt kødet og brun det af. Hæld fond og hakkede tomater i gryden.
Lad det stå at simre uden låg ved middelvarme i 30 min, så den kan koge ind. Herefter simrer retten under låg i 30 minutter. Rør i chili con carne undervejs.
Inden servering tilsættes chokolade og bønner og retten smages til med salt, peber og balsamico.
Server chili con carne med ris, creme fraiche, nachos og evt. persille eller koriander. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar