Cheesecake med passionsfrugt – Opskrift på den lækreste friske cheesecake med passiosnfrugt, mango, hvid chokolade og appelsin. Denne passionsfrugtcheesecake er en af de bedste her på bloggen! Cheesecaken består af en sprød kiksebund med mandler, et tyndt lag hvid chokoladeganache, blød og luftig ostecreme med vanilje, mango og passionsfrugt. Kagen er pyntet med et lag gelé med passionsfrugt og appelsin. Jeg har pyntet kagen med påskeæg og halve passionsfrugter, men den kan selvfølgelig pyntes lige som du allerbedst kan lide det. Prøv evt. med krystalliseret hvid chokolade eller gule spiselige blomster.
Friske passionsfrugter
Jeg har brugt friske passionsfrugter, både saft, kød og kerner, i opskriften, både i ostecremen og i gelé-laget. Men der kan også bruges passionsfrugtsirup eller passionsfrugtpuré. passionsfrugtpuré kan købes i specialbutikker og passionsfrugtsirup kan købes i stort set alle supermarkeder.
Jeg har mange cheesecake opskrifter på bloggen og her er nogle af mine favoritter: Citron cheesecake, tiramisu cheesecake og cheesecake med Oreo, karamel og peanuts. Rigtig god fornøjelse!
Cheesecake med passionsfrugt
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Hak mandlerne groft. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiks og mandler til en ensartet masse. Sæt en springform uden bund på det fad du vil servere cheesecaken på og hæld kiksemassen ned i formen (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og op ad siderne og sæt formen i køleskabet.
Hvid chokoladeganache
Hak chokoladen, medmindre den allerede er i knapper. Kom piskefløde og glukosesirup op i en gryde og lad det koge indtil det begynder at boble en smule. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad chokoladen smelte inden du rører i midten med en dejskraber indtil massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen på kiksebunden og stil den på køl.
Flødeostecreme med mango og passionsfrugt
Udblød husblas i koldt vand.
Kom mango, saft og kerner fra passionsfrugter, sukker og vanilje op i en gryde og kog det op under omrøring. Lad det koge svagt i 10 minutter. Blend massen med en stavblender og sigt det over i en skål, hvor husblassen røres i den varme puré. Lad den afkøle en smule.
Pisk flødeost, flormelis og vanilje sammen og vend det sammen med pureen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, helst natten over.
Passionsfrugtgele med appelsin
Udblød husblas i koldt vand. Kog saft og kerner fra passionsfrugter og appelsinsaft, vand og sukker op til sukkeret er helt opløst. Sigt det over i en skål og smelt husblassen i den varme gelemasse og stil det på køl, så det kan køle helt af (det må dog ikke nå at ”sætte sig”). Når gelen er kold, hældes den forsigtigt udover en bred ske, og ned på kagen, så den ikke rammer kagen for ”hårdt”.
Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med ekstra passionsfrugter, påskeæg eller hvad du allerbedst kan lidt at pynte med. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar